Завантаження ...

288 вибухонебезпечних предметів виявлено за добу на Чернігівщині

288 вибухонебезпечних предметів виявлено за добу на Чернігівщині фото

Триває розмінування території області. За добу групи піротехнічних робіт та підводного розмінування ДСНС 25 разів залучалися до знешкодження вибухонебезпечних предметів та виявили і вилучили 288 таких предметів.

За інформацією Головного Управління державної служби надзвичайних ситуацій області, всього з початку воєнних дій вилучено 22019 вибухонебезпечних предметів.

На Чернігівщині працюють 3 піротехнічні розрахунки Головного управління ДСНС України в області та 5 приданих розрахунків з Вінницької, Волинської, Кіровоградської, Полтавської та Хмельницької областей.

63 ДПРЧ м.Славутич нагадує правила поведінки з вибухонебезпечними предметами.

Пам'ятайте, категорично забороняється:

💥торкатися підозрілого предмету або пересувати його;

💥заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

💥здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання;

💥намагатися самостійно знешкоджувати знахідку.

У разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102» та ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси.

Нагадаємо, що в області для населення триває тимчасова заборона відвідувати лісиі в’їзди до них. Враховуючи те, що Славутич територіально межує з Чернігівською областю, дана заборона стосується також і славутичан!

Будьте обачними! Бережіть себе і своїх близьких! І все буде Україна!

Читайте також На Чернігівщині заборонили ходити до лісу

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия