Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Скандальна сесія Славутицької міської ради

Скандальна сесія Славутицької міської ради фото

Перше засідання депутатів Славутицької міської ради за період повномасштабного вторгнення російської армії стало справжнім випробуванням для присутніх.

Як і було заплановано,12 сесія Славутицької міської ради VIII скликання розпочалася 6 травня о 9:00. На засіданні були присутні 18 депутатів з 27. Після гімну України та Славутича, вони   розпочали свою роботу.

На порядку денному 25 питань. Але обговорення почалося з того, як бути з депутатами фракції ОПЗЖ, якщо на державному рівні прийнято рішення про заборону діяльності проросійських партій в Україні. Серед народних обранців спричинився емоційний скандал, з метою пониження градусу напруги було вирішено зробити перерву.

Потому засідання продовжилось. Першим пунктом до порядку денного внесли питання про відсторонення від роботи у міськраді депутатів фракції Опозиційнойної платформи «За життя», на період дії військового стану.

 «За» - проголосувало 13 депутатів. Це менше половини загального складу депутатського корпусу, тому дане рішення було не прийняте.

 Але депутати від ОПЗЖ подали відповідну заяву про вихід з фракції. Це означало, що вони можуть продовжити роботу у складі депутатського корпусу міськради, адже не входять до партії, яка заборонена чинним законодавством.

Засідання знову було перервано через  відмову депутата Володимира Борисова на вимогу колег спілкуватися державною мовою. Це спричинило черговий скандал. До вирішення цього конфлікту довелося залучити поліцію.

Очільник Славутича Юрій Фомічев прокоментував цю ситуацію:

«Ще не до всіх дійшло, що сьогодні коїться в Україні і світі в цілому. Це війна не за території, ресурси, технології, людей… Це війна світоглядів. Те, що відбувається  сьогодні у міській раді – це теж саме війна світоглядів. Прикро, що Славутицька міська рада демонструє таке відношення.

Які проблеми розмовляти українською мовою? Тут дві позиції: або ти, вибач, недостатньо інтелектуальний, щоб вивчити мову, або це принципова політична позиція. Яка може бути принципова політична позиція сьогодні в Україні щодо вживання російської мови?!»

Нагадаємо, Законом України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» визначено: Статус української мови як єдиної державної мови в Україні. Володіти державною мовою (українською) та застосовувати її під час виконання службових обов’язків зобов’язані депутати місцевих рад, посадові особи органів місцевого самоврядування, державні службовці, голови місцевих державних адміністрацій в тому числі.

Щодо сесії депутатів Славутицької міської ради, то цього дня вона була продовжена. Депутати опрацювали всі питання і прийняли ряд нагальних рішень.

За пропозицією міського голови питання про перейменування об’єктів топоніміки міста Славутича перенесено на наступне засідання. На його думку, необхідно врахувати думки жителів міста, тому запропоновано провести протягом двох тижнів голосування: через електронну систему Бюджету участі, де є ідентифікація особи; або через відкритий пункт у виконавчому комітеті, без застосування електронних додатків, за наявності паспорта, з реєстрацією у м. Славутичі.

Решта питання порядку денного були проголосовані пакетом.

Серед них також рішення Славутицької міської ради про присвоєнн звання «Почесний громадянин міста» (посмертно) захисникам міста Славутича, які загинули внаслідок військової агресії російської федерації проти України: Бархатову Сергію Михайловичу, Завгородньому Олегу Володимировичу, Зацепіну Олександру Миколайовичу, Макарчуку Володимиру Олександровичу, Сидоренку Сергію Васильовичу.

 

Докладніше за посиланням: www.youtube.com/watch?v=LMlYBG_i07Y&t=6741s
                                                www.youtube.com/watch?v=ReCKcdGVsJ4

Відео: ТБ "Медіадім

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: