Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Добра справа: підтримай ближнього - отримай підтримку від держави!

Добра справа: підтримай ближнього - отримай підтримку від держави! фото

У Славутичі під час засідання виконавчого комітету було затверджено Порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану.

Про це повідомляє Славутицька міська рада надала покрове роз'яснення щодо соціальної програми "Прихисток", хто може нею скористатися та як отримати компенсацію.

Щоб запропонувати своє житло для проживання внутрішньо переміщеним особам і отримати компенсацію необхідно:

🔹 подати заяву до органу місцевого самоврядування за місцем проживання або через сайт prykhystok.gov.ua про готовність прийняти у себе переселенців;

🔹 при поселенні переселенців подати відповідну заяву до ОМС;

🔹 в день припинення розміщення ВПО або зміни їх кількості подати заяву з інформацією про зміну переліку проживаючих осіб;

🔹 до 5-го числа місяця кожного місяця інформувати ОМС про кількість днів та кількість переселенців що у них проживали;

🔹 отримати компенсацію.

Для консультації щодо отримання компенсації ви можете зателефонувати на "гарячу лінію" Урядового контактного центру 15-45, який працює цілодобово.

Нагадаємо, «Прихисток» - ініціатива, що покликана допомогти людям, які в результаті війни втратили можливість мирно жити у себе вдома. Будь-який громадянин незалежно від віку, статі чи матеріального становища має можливість звернутися за допомогою, щоб знайти собі прихисток у цей важкий період. Для цього потрібно зайти на сайт https://prykhystok.gov.ua/ та слідувати інструкції.

 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: