Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Продаж алкогольних напоїв у міських торгівельних мережах Славутича дозволено

Продаж алкогольних напоїв у міських торгівельних мережах Славутича дозволено фото

З 3 травня 2022 року дозволено продаж алкогольних напоїв на території Вишгородського району, в тому числі Славутича.

Відповідно до наказу Вишгородської районної військової адміністрації Київської області від 02.05.2022 №10 «Щодо продажу алкогольних напоїв на території Вишгородського району» дозволено їх продаж з 10 до 16 години у магазинах та закладах сфери обслуговування, які мають ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями.

Заборонено продаж алкогольних напоїв військовослужбовцям, зокрема особам, які носять військову форму.

На відміну від Славутича, у сусідній Чернігівській області навпаки ввели забору на продаж алкоголю. Відповідне розпорядження підписав голова обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус.

Про це він повідомив у своєму відеозверненні 3 травня. 

"Вчора ми проаналізували динаміку та характер злочинів за останні два тижні. Якщо на ваги на одну чашу покласти безпеку мешканців Чернігівщини, а на іншу - акциз в місцеві бюджети, я зроблю вибір на користь мешканців. Тому сьогодні зранку я підписав розпорядження: ми повертаємо заборону на торгівлю алкогольними напоями на території усієї Чернігівської області. У новий день з холодною тверезою головою кожен робить свою справу", - зауважив він.

До слова, попередню заборону на продаж алкоголю в області зняли в середині квітня. Тоді вона тривала понад місяць - від 26 лютого. 

Як повідомлялося,  у Чернівецькій області скасували заборону на продаж алкоголю. Спиртне на Буковині почали продавати в магазинах від суботи, 23 квітня. Влада області пояснила, що скасування продажу алкоголю в регіоні дозволить суттєво наповнити бюджет.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: