Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Асоціація японських художників Манга-ка з Україною разом!

Асоціація японських художників Манга-ка з Україною разом! фото

У своєму зверненні художники підтримали український народ та висловили сподівання на скоріше припинення війни. На фото зліва – лялька кобоші всесвітньовідомого модельєра Кензо Такада, справа – кобоші, яку художники Манга-ка подарували Україні на знак подяки за допомогу та підтримку після ядерної аварії.

Як відомо, японська Manga-ka мистецтво малювати аніме-комікси, почала розвиватися після завершення Другої світової війни, а основною ідеєю малюнків стало показати світ без війни.

Нагадаємо, 12 березня 2017 року до міста Славутича завітала японська делегаціяна чолі з першим секретарем Посольства Японії паном Танджі Хідеюкі та всесвітньо відомим дизайнером-модельєром, президентом асоціації OkiagariKoboshi Кензо Такада. Візит проходив у рамках міжнародної співпраці, відповідно до плану заходів з відзначення Року Японії в м. Славутичі.

Славутич, місто-супутник Чорнобильської АЕС, японці сприймають як місто надії та символом відродження, особливо після своєї подібної трагедії у Фукусімі, що сталася у 2011 році.

Страшні події надихнули дизайнера на створення соціального проекту Окіа-гарі Кобоші, це ляльки-неваляйки. Іграшкові символи віри та незламності, розмальовані відомими художниками з усього світу змогли побачити і в Славутичі.

А в Дитячій школі мистецтв Славутича презентували виставку Okiagari Koboshi, яка поповнилася дев'ятьма ляльками, розписаними онуками ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС в українському стилі.

Філософія ляльок несе в собі побажання якнайшвидшого відновлення Японії від стихійного лиха та символізує найголовнішу рису характеру наших двох народів вміння терпляче та мужньо перемагати найнесприятливіші обставини.

Manga-ka відомі майстри-художники коміксів Норіко Нагано, Бан Іппонжи, Йошимі Курата провели для дітей Славутича майстер-класи, під час яких славутицькі діти намалювали своїх героїв коміксів та передали їх дітям Японії.

Kids Guernica Славутич: юні художники за мотивами українських казок з використанням національних орнаментів створили полотно. Перші відбитки фарби поставилиміський голова Юрій Фомічевта почесний гість Кензо Такада. Далі герніку розмальовувалиславутицькі діти, творити їм допомагали керівники колективів  "Жар-птиця", "МальВи", викладачі Дитячої школи мистецтв. Влітку цей дитячий шедевр попрямує до Японії.

Нажаль, Кензо Такада помер від ускладнень COVID-19 в одній з паризьких лікарень 4 жовтня 2020 року на 82-му році життя. Але асоціації OkiagariKoboshi продовжує співпрацювати і дружньо підтримувати Україну у складний для нас час.

Олександра ЛАТИШЕВА

Читайте також Славутич відвідали почесні гості з Японії

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: