Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

"Маю говорити про це зараз, щоб не було більше таких дат, як 26 квітня 1986 року", - Ярослав Емельяненко

"Маю говорити про це зараз, щоб не було більше таких дат, як 26 квітня 1986 року", - Ярослав Емельяненко фото

Директор "Чорнобиль ТУР" Ярослав Ємельяненко у прямому ефірі телеканалуканалу "Україна24" наголосив про необхідність конкретних дій щодо ефективного тиску на росію, держави-ядерного терориста, виключення її зі складу всіх міжнародних структур, спільноти міжнародної ядерної енергетики, базові принципи якої росія сама втоптала в радіоактивні піски Рудого лісу.

Маю говорити про це зараз, щоб не було більше таких дат як 26 квітня 1986 року.

Сьогодні мені написали працівники ЗАЕС, що до сих пір знаходяться під окупацією. Без зелених коридорів, ліків, перспективи. На станції ПРАЦЮЮТЬ два енергрблоки. (На ЧАЕС всі реактори пусті). Над ними літають ракети, що можуть влучити в реактори самі по собі, чи коли їх зіб'ють. Чи деморалізований окупацією персонал припуститься помилки.

За масштабами це буде як аварія на Фукусімі.

Тепер словами самих працівників:

"Доброго дня! Ми жителі м.Енергодар звертаємось до Вас про допомогу! На нас ніхто не звертає увагу, Ви знаєте де і як ми живемо, в глибокій облозі, без ліків, але ми виходимо на роботу, бо станція повинна працювати. Але працюємо під дулами автоматів та пушек, які направлені на людей, морально - дуже тяжко. МАГАТЕ їхати до нас відмовляються. Просимо Вас, підняти це питання на міжнародному ріані, ракети літають кожного дня і де гарантія що не впаде на АЕС?

Люди не можуть ризикувати мітингами, та т.п із-за загрози терактів на АЕС, це дуже важливе питання. В першу чергу - це безпека і не тільки наших жителів а й всього світу (пам'ятаємо ЧАЕС)!

Не знаємо до кого звертатись, орки повинні піти з міста! Дякуємо. Слава Україні! Слава нашим ЗСУ!!! Віремо і сподіваємось! Енергодар це Україна!

P.S. мені треба видалити всі повідомлення із-за верогідності перевірки телефонів орками.

Чекаємо реакцію всього світу! Хай Господь береже Україну, Українців, та її захісників!"

Сьогодні деокуповану чорнобильську зону відвідує Rafael Mariano Grossi, гендиректор International Atomic Energy Agency (IAEA) - до річниці трагедії на ЧАЕС. Це важливий крок на цю дату.

Але щогодини нова трагедія може статися на ЗАЕС. І в українській історії з'явиться нова трагічна дата.

Тож підтримка міжнародних структур потрібна не тільки коли ворог вже був вимушений залишити наші АЕС, і тоді всі з'їжджаються на звільнену ЗСУ територію. Найбільше підтримка потрібна зараз - на ЗАЕС, щоб звільнити Енергодар та весь світ від ядерних терористів.

Зараз війна і не час для популізму біля меморіалу. Потрібні конкретні дії - по ефективному тиску на росію та, нарешті, виключення держави-ядерного терориста зі складу всіх міжнародних структур, а особливо - зі спільноти міжнародної ядерної енергетики, базові принципи якої росія сама втоптала в радіоактивні піски Рудого лісу.

Ярослав Ємельяненко, директор "Чорнобиль ТУР"

 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: