Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ніч Пам’яті у Славутичі не скасовується

Ніч Пам’яті у Славутичі не скасовується фото

За давньою традицією славутичани збираються пам’ятної ночі, з 25 на 26 квітня, в той час, коли сталася аварія на Чорнобільській АЕС, аби вшанувати всіх загиблих під час цієї катастрофи і вклонитися героям-ліквідаторам, які врятували весь світ від ядерної катастрофи.

На зважаючи на те, що в Україні триває війна, і на всій території Київської області з 22-ї години до 5-ї ранку оголошена комендантська година, у Славутичі на період відзначення Ночі Пам’яті будуть дозволені деякі послаблення.

Про це повідомив міський голова Юрій Фомічев.

«Це означає, що з собою треба буде мати документи, їх можуть перевірити.

Це означає, що ви можете прийти і вшанувати пам'ять наших героїв-ліквідаторів о 0:23. Взяти квіти і покласти до Монументу Чорнобильців», - акцентував очільник міста.

Відео: ТБ "МедіаДім"

Нагадаємо, 26 квітня вся Україна відзначає сумну дату в новітній українській історії – тридцять шості роковини аварії на Чорнобильській атомній станції, події, що змінила Україну і світ.

Трагедія сталася на четвертому реакторі атомної електростанції у Чорнобилі в результаті необдуманого експерименту, технічних помилок і нещасного збігу цілого ряду обставин, пролунав вибух. Реактор тлів 11 днів, викидаючи в атмосферу величезну кількість радіоактивних субстанцій. Вивільнена тоді радіоактивна енергія дорівнювала енергії 200 бомб, скинутих на Хіросіму. Радіоактивна хмара призвела до забруднення понад 200 тисяч кв. км. на теренах України, Білорусі й Росії, досягнула Скандинавії і Західної Європи. Понад 350 тисяч осіб було евакуйовано. Тридцятикілометрову зону довкола Чорнобиля було оголошено закритою.

Чорнобильську катастрофу визнано однією з найбільших у ХХ -му столітті.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: