Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

"Вивчаються нові шляхи для проведення ротації персоналу ЧАЕС, яку планується проводити раз на 10 днів", - Юрій Фомічев

 "Вивчаються нові шляхи для проведення ротації персоналу ЧАЕС, яку планується проводити раз на 10 днів", - Юрій Фомічев фото

22 квітня відбулося засідання виконавчого комітету. На початку засідання загальну інформацію надав міський голова Юрій Фомічев.

Тезово із виступу міського голови:

🔹️Про стан справ після деокупації

Війна триває. Ситуації в Північній частині України стабільна, але зберігається загроза з повітря. Втрачена логістика з Чорнобильською АЕС через територію білорусі на найближчі роки. Вивчаються нові шляхи для проведення ротації персоналу, яку планується проводити раз на 10 днів. Розглядається можливість введення вахтового методу, з урахуванням інфраструктури міста Чорнобиля. Відновлюється інфраструктура і на Чорнобильській АЕС. Окупанти займалися мародерством, дуже багато чого вкраденого та знищено.

🔹️Про економіку

Спад ВВП в країні більше 40%. Переважна більшість бізнесів, які межують з білорусією та росією, виїхало з територій і велика частка з них навряд чи повернеться. Безпекові питання вийшли на перший план. Славутич включився в процес формування умов для бізнесу в прикордонних регіонах. Відбулася зустріч із головою Чернігівською ОВА та міським головою Чернігова. Об’єднуємо наші зусилля, для того, щоб преференції, які визначить влада, перевищували ризики для інвесторів для розвитку наших регіонів. Головне завдання для Славутича на найближчий період – створення робочих місць.

🔹️Про опалювальний сезон

Цього тижня завершується опалювальний сезон. Маємо велику заборгованість за спожитий природний газ, одна з причин – те, що ціни залишались на рівні минулого року відповідно до меморандуму між Урядом, місцевим самоврядуванням та газопостачальними організаціями. Інша причина – простій бізнесу через війну в країні.

Відбулася нарада з Мінрегіоном щодо підсумків опалювального сезону. По боргам, що виникли до 1 червня 2021 року, договори на реструктуризацію ще не підписані, тому розглядається варіант відтермінування початку виплати на рік, після завершення воєнного стану для всієї України.

Щодо опалювального сезону 2021-2022 року, то опрацьовується питання погашення різниці в тарифах за рахунок державного бюджету. У цьому випадку ми можемо вийти з опалювального сезону без боргів. Але за спожитий газ потрібно платити, тому звертаюсь до мешканців, сплатити за вже спожиті комунальні послуги. Хто не має такої можливості зараз, можна укласти договір на реструктуризацію заборгованості.

По завершенню цього опалювального сезону, розпочнеться підготовка до наступного. Яким він буде, з якою ціновою політикою, наразі ніхто не знає. Розуміємо, що транзиту газу у найближчому часі не буде. Наразі ведеться видобуток газу на підконтрольних Україні територіях.

🔹️Про безпеку

Можливість втрати електропостачання залишається, через загрози ракетних ударів та велику кількість місць, які були заміновані чи піддавалися обстрілам. З міркувань безпеки, за межами міста пересуватися можна лише по дорозі, не зупиняючись на узбіччях.

🔹️Про відновлення міжміського сполучення

Під час зустрічі з головою Чернігівської ОВА обговорили питання поновлення залізничного сполучення Чернігів-Славутич-Неданчичі, але спочатку треба обстежити колії. Працюємо, щоб підлаштувати графік під рух електропоїзда Чернігів-Київ. Про відновлення руху електропоїздів буде повідомлено. Запрацювали автобусні перевезення Чернігів-Славутич-Любеч.

🔹️Про гуманітарну допомогу

Масова видача гуманітарної допомоги для населення завершена. Наразі вона буде видаватися лише малозабезпеченим, багатодітним сім’ям, людям з інвалідністю. Залишки гуманітарної допомоги проінвентаризовано, вона зберігається на складах. Дякую всьому гуманітарному фронту, який допомагав Славутичу та безпосередньо тим, хто працював у місті.

✅ Далі члени виконкому приступили до розгляду порядку денного.

️Були внесені змін до бюджету Славутицької міської територіальної громади на 2022 рік».

🔹️Відповідно до прийнятого рішення виконавчого комітету «Про завершення опалювального сезону 2021-2022 років та підготовку до опалювального сезону 2022-2023 років», опалювальний сезон 2021-2022 років в місті Славутич закінчується з 25.04.2022, за умови наявної протягом трьох діб середньодобової температури зовнішнього повітря, що перевищує +8°С.

✅ На завершення засідання члени виконкому обмінялися думками щодо навчального процесу у школах.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: