Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Наслідки окупації для чорнобильських собак

Наслідки окупації для чорнобильських собак фото

На Чорнобильській АЕС від російських окупантів постраждали не тільки люди й техніка, а навіть тварини, що живуть у зоні відчуження. Це фото виснажених тварин, які живуть на майданчику ЧАЕС. Через умови окупації, їх не годували більше місяця.

Під час російського вторгнення та окупації ЧАЕС працівники підприємства робили все можливе, щоб нагодувати собак тим малим, що у них було. Так тривало більше місяця. Багато тварин вижило, але вони дуже схудлі і виснажені, велика кількість собак зникла, чимало з них перейшли в іншу місцевість в пошуках їжі.

Доставити корм у зону відчуження під час окупації і деякий час після цього було дуже складно. Доступ був ДУЖЕ- ДУЖЕ обмежений, адже зона була закрита для тестування дозиметрії та розмінування. Мішки з собачим кормом доставляли у невеликих кількостях поступово, за кілька раз. Це те, що можна було зробити у тих обставинах.

На даний час завдяки злагодженій роботі персоналу Чорнобильської АЕС, Держагенства України з управління зоною відчуження, волонтерських центрів та благодійних організацій,  доступ до харчів для цих тварин відновлено.

Фонд Clean Futures (CFF), партнер ЧАЕС з лікування безпритульних собак на майданчику підприємства, недавно надали понад 800 кг корма для собак  місцевим чотирилапим друзям.

«Ми з вдячністю дивимось на фото цих тварин! Хоч вони виснажені, але живі і потребують допомоги! Будь ласка, допоможіть їм вижити! Ви також можете долучитись і перерахувати кошти для тварин через наш сайт www.cleanfutures.org»", - звертаються з проханням наші іноземні друзі-партнери.

Фотографії надали працівники станції, які цих тварин годують.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: