Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Розмінування території чорнобильської зони відчуження

Розмінування території чорнобильської зони відчуження фото

Інженерно-саперні підрозділи Держспецтрансслужби продовжують розмінування транспортної інфраструктури на звільнених територіях.

За інформацією Державної спеціальної служби транспорту, група розмінування обстежила територію зони відчуження і вилучила там вибухонебезпечні предмети.

З метою забезпечення енергетичної безпеки України, група розмінування обстежила та вилучила вибухонебезпечні предмети на об’єктах Енергоатом ДП «НАЕК «Енергоатом» розташовані на території чорнобильської зони відчуження: залізничної дільниці ст. Вільча – ст. Янів (47км); під’їзної залізничної колії до майданчика Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП), (6км)," - йдеться у повідомленні.

На околицях Чернігова за минулу добу вилучено 241 вибухонебезпечних предметів (міни - 30мм, 60мм, артилерійські снаряди- 151мм, постріли ПГ-7В та інші).

Поступово повертаємо до безпечних умов життя мешканців звільнених територій, - додали в ДССТ.

Також фахівці закликали всіх дотримуватися заходів безпеки - не відвідувати не обстежені саперами території, не рухати підозрілі предмети. У разі виявлення таких предметів - відійти на безпечну відстань та повідомити про знахідку найближчим представникам правоохоронних органів або Державної служби України з надзвичайних ситуацій, або Збройних Сил України, або у месенджер сторінки Держспецтрансслужби у ФБ.

Відбудуємо Україну разом!

Слава Україні!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: