Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чарівний дивосвіт барв Петриківського розпису в Славутичі

2 лютого 2015 року підведені підсумки загальноміського конкурсу дитячих творчих робіт «Чарівний дивосвіт барв Петриківського розпису», який пройшов у Славутичі для дітей дошкільного віку. Конкурс був покликаний популяризувати рішення 8-ї сесії Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО

 
2 лютого 2015 року підведені підсумки загальноміського конкурсу дитячих творчих робіт «Чарівний дивосвіт барв Петриківського розпису», який пройшов у Славутичі для дітей дошкільного віку.

Конкурс був покликаний популяризувати рішення 8-ї сесії Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО від 05 грудня 2013 року про включення Петриківського розпису до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства. Петриківський розпис, або «петриківка» – українське декоративно-орнаментальне народне малярство, яке сформувалося на Дніпропетровщині в селищі Петриківка, звідки й походить назва цього виду мистецтва. Побутові речі із візерунками в стилі петриківського розпису збереглися з XVII століття. Цей розпис можна назвати національним брендом української культури і мистецтва.


Серед завдань конкурсу були:

- патріотичне виховання, формування духовної культури, системи моральних цінностей у дітей дошкільного віку;

- естетичне виховання дітей дошкільного віку;

- виявлення та підтримка активних, талановитих дітей, їх залучення до творчої діяльності;

 
- збагачення емоційної сфери дітей дошкільного віку;

- популяризацію декоративного живопису.

На Конкурс було представлено 38 творчих робіт вихованців усіх дошкільних навчальних закладів Славутича. З них стали переможцями 17, відзначено подяками 21. З детальними результатами конкурсу можна ознайомитися на сайті міського методичного центру відділу освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради.

Переглянути творчі роботи згодом можна буде у конференц-залі Славутицького міського методичного центру, а церемонія нагородження переможців відбудеться на міському святі обдарованої молоді в травні 2015 року.

Вітаємо переможців та учасників конкурсу, їх художніх керівників – вихователів, батьків та адміністрації дошкільних навчальних закладів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: