Завантаження ...

Славутич без поліції - хто і як охоронятиме місто

Славутич без поліції - хто і як охоронятиме місто фото

В студія ТБ "Медіадім" представники організованих у Славутичі тимчасових комунальних орагнів правопорядку розповідають про те, як буде функціонувати ця служба і які завдання буде виконувати. На питання ведучого відовідають: ветеран органів внутрішніх справ, полковник міліції Матюша Микола Савич та начальник штабу ДНД Скороход Сергій Iванович.

Найважливіші тези цього інтерв'ю викладені в цьому матеріалі.

- У Славутичі склалася така складна ситуація, що поліції наразі в місті немає. Тому за проханням міського голови Формічева зібралися ветерани органів внутрішніх справ спільно з добровольною народною дружиною і створили певну структуру для забезпечення правопорядку в місті. Об'єднаними зусиллями у Славутичі створені патрулі і групи швидкого реагування.

- Поновила свою роботу дежурна частина поліції, цілодобово там знаходяться наші люди, які будуть приймати всі вхідні заяви громадян. Також будуть організовані стаціонарні пости по місту.

- Хочемо попередити тих осіб, хто є схильними до правопорушень. В період воєнного стану відповідальність за адміністративні і кримінальні злочини дуже посилюється. Тому, до прикладу, за мародерство можна отримати пожиттявий строк покарання. Тоже, серйозно подумайте, чи згодні ви решту свого життя провести за гратами в дуже некомфортних умовах. А якщо спіймається мародер, то ми йому ще й забезпечимо "народну славу".

- Місто Славутич в оточенні ворога вже місяць, завезення продуктів дуже обмежено. У кожного мешканця міста своя життєва ситуація, не всі запаслися продуктами. I коли батьки дивляться у голодні очі своїх дітей, то вони можуть піти і на злочин. Ми це розуміємо і хочему звернутись до таких людей. Якщо у вас склалася тяжка ситуація, підходьте до нас, підходьте до соціальних служб. Ми будемо намагатись вам допомогти, але не наражайте себе і свою родину на ще більші проблеми.

Телефон гуманітарної служби для вирішення питань по наданню допомоги мешканцям Славутича: 0 800 330 423

- Хочемо подякувати всім небайдужим славутичанам, які відгукнулися і прийшли записуватись у цей новостворений тимчасовий орган правопорядку. Людей дуже багато, хочуть патрулювати, хочуть, щоб в нашому місті був порядок. Думаємо, що до кінця війни ми будемо в такому режимі підтримувати правопорядок, і сподіваємося, що це все швидко закінчиться.

- Наші патрульні ходять потроє, на кожному з них надіта жилетка жовтого кольору. У кожної трійки є старший. Вночі несуть варту більш досвідчені люди, які разом з ветеранами поліції реагуть на дзвінки мешканців і вирішують всі питання.

Чергові телефони для звернень громадян з питань правопорядку: 2-15-41, 2-24-22

 
 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия