Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

МВС про причини часткового “відводу” військ РФ із території Чорнобильської зони

МВС про причини часткового “відводу” військ РФ із території Чорнобильської зони фото

У МВС назвали дві причини відведення частини військ Росії з території Чорнобильської АЕС.

У МВС назвали дві причини відведення частини військ Росії з території Чорнобильської АЕС

Про це розповів радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в ефірі 24 каналу

 По-перше, це ротація. А друга причина – це реальне опромінення частини військових.

На його думку, росіяни, очевидно, панікують і не розуміють, що солдати потрапили в ситуацію, якої вони навіть теоретично не очікували.

“І факт про те, що 7 автобусів із солдатами завезли до рабіологічного центру в Гомелі, призвів до панічних настроїв серед того контингенту, який перебуває у Чорнобилі чи біля нього”, – сказав Денисенко.

Нагадаємо, про те, що російські війська починають виходити з Чорнобильської атомної електростанції, повідомив, зокрема, Пентагон

Учора ввечері стало відомо, що в білоруський Центр радіаційної медицини в Гомелі прибувають автобуси з російськими військовими, імовірно, опроміненими в Чорнобильській зоні відчуження.

ЧАЕС перебуває в окупації. Російські війська при цьому продовжують мілітаризацію зони відчуження. Зокрема, вони облаштували собі позиції у високотоксичній місцевості під назвою "Рудий ліс", піднявши там хмари радіоактивного пилу. Український Генштаб неодноразово попереджав про загрозу самодетонації боєприпасів, величезний склад яких Росія облаштувала біля ЧАЕС. Тому Росія має негайно вивести свої війська з Чорнобильської зони.

Міністр енергетики України Герман Галущенко назвав Російську Федерацію ядерним терористом.

Виданню Reuters вдалося поспілкуватися з працівниками атомної станції, яку захопили росіяни. Вони розповіли, що в колоні російських військових не було використано жодних протирадіаційних засобів. Ще один співробітник станції додав, що це було "самогубство" для окупантів, тому що радіоактивний пил, який вони вдихали, міг викликати внутрішнє опромінення.

Зазначимо, що територія навколо Чорнобиля закрита для всіх, окрім працівників ЧАЕС і тих, хто має спецдозвіл. Рудий ліс вважається настільки забрудненим, що туди не пускають навіть працівників атомної станції.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: