Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Юрій Фомічев розповів про перемовини з окупантами

Юрій Фомічев розповів про перемовини з окупантами фото

Міський голова Славутича Юрій Фомічев, якого сьогодні 26 березня викрали російські окупанти, вже на свободі. Він виступив перед жителями міста на багатотисячному мітингу проти російських загарбників. У своєму виступі він проговорив головні тези про те, як житиме Славутич у російському оточенні.

Мер виступив на мітингу

Фомічев вже вийшов до людей. Він наголосив, що до обіду окупанти покружляють, а після - повинні виїхати з міста геть. Мер сказав, що росіяни залишать один блокпост, і в Славутичі їх не буде. Ми керуємо самі… Якщо комусь треба буде виїжджати за межі міста, ми узгодимо процедуру,
– додав Фомічев.

Він говорить, що треба якось комунікувати з окупантами, бо іншого варіанту нібито немає.

"У нас немає автоматів, кулеметів, гранатометів, танків. Ми маємо руки, серця та любов до України", – підсумував чиновник.

«До обіду вони (окупанти) покружляють, після обіду вони повинні виїхати з міста геть! Залишать один блокпост і в місті їх не буде! Ми керуємо самі… Якщо комусь треба буде виїжджати за межі міста, ми узгодимо процедуру. Ми повинні комунікувати з окупантами, іншого варіанту у нас немає. У нас немає автоматів, кулеметів, гранатометів, танків. Ми маємо руки, серця та любов до України🇺🇦», - промовив мер.

 

Протести у Славутичі

Нагадаємо, щ зранку 26 березня мешканці Славутича вийшли на проукраїнський мітинг із національною символікою. Вони розгорнули великий державний прапор. Окупанти стріляли у повітря та кидали світло-шумові гранати.

Місцева жителька розповіла, що під час акції у Славутичі загинула людина. Окупанти відкривали вогонь та застосовували світло-шумові гранати.

Заступниця начальника відділу ВМСІ ЧАЕС Валентина Одиниця повідомила також про щонайменше 2 постраждалих. Жінка розповіла, що вранці 26 березня місцеві жителі вийшли на протест проти російських окупантів. 

Спершу люди стояли на місцевій площі. Згодом рушили до колони загарбників.

Вони почали стріляти, стріляти поверх, кидали світло-шумові гранати. Одна людина загинула, двоє – поранені. Ніхто не відступив, і ми їх доперли до виходу з міста, до кола,
– розповіла Одиниця.

 

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: