Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

112 біженців прийняв Славутич

112 біженців прийняв Славутич фото

Славутицький міський голова Юрій Фомічев надав інформацію про те, яким був 12-й день війни для нашого міста.

Тероборона міста працює, пильнує як  за дорогами, що ведуть до Славутича, міськими окицями, так і за тим, що відбувається і всередині населеного пункту. Особливий контроль здійснюється у темну пору доби.

Велика вдячність тим, хто забезпечує продуктами харчування містян. Це ті люди, які надають продукти харчування, а також і ті, хто ризикуючи власним життям, доставляє їх в місто.

Велику роботу виконують й ті люди, що забезпечують якісні комунальні послуги для містян у період воєнного стану.

Щира вдячність і тим людям, які вдень і вночі дбають про забезпечення славутичан хлібом: мелють борошно, випікають і продають хліб.

Міський голова звертається з проханням допомогти знайти,  де можна купити зерно для випічки хліба. Можливо, навіть і за готівку.  Але за умови, щоб ці населені пунти знаходились не далеко від Славутича, враховуючи воєнні дії, які точаться навколо нас.

Днями до міста приїхало 112 біженців, яких розмістили у славутицьких сім’ях. Здебільшого, це люди з Михайла-Коцюбинського. Ті, що залишись без домівок. Для таких людей на базі 3-ї школи буде організовано пункт збору теплих речей і продуктів харчування тривалого зберігання.

«Укртелеком» пропонує підключити стаціонарні телефони (за бажанням), що будуть працювати лише в межах міста. Поблизу Чернігова аварійна ситуація на лінії, яку поки полагодити не вдається. Тому є проблема й з інтернетом.

Юрій Фомічев повідомив, що найбільші компанії мобільного зв’язку України прийняли рішення і вже розпочали процес впровадження національного роумінінгу.

«Якщо зник сигнал одного оператора, можна перепідключитись до іншого, не змінюючи сім-карти. Треба лише здійснити певні операції в налаштуваннях», - повідомив очільник міста.

Роз’яснення щодо цього вже поширюються в соціальних групах і на сайтах.

Комендантська година триває з 19:00 до 7:00. О цій порі не забувайте про світломасування, не виходьте з дому. Вдень також намагайтеся без потреби не виходити на вулицю. Цим ви утруднюєте роботу нашої Тероборони, яка дбає про безпеку і захист міста.

Під час черг залишайтеся терплячими, толерантними, поважайте один одного, допомагайте тим, хто цього потребує найбільше. В країні війна – ми маємо бути єдиними в усьому. І це буде найважливіший вклад у нашу перемогу. Україна переможе! Щира вдячність нашим ЗСУ! Слава Україні!

Докладніше у відеозверненні за посиланнм нижче

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: