Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

9-й день війни: «Є попередня домовленість про гуманітарні коридори», - Юрій Фомічев

9-й день війни: «Є попередня домовленість про гуманітарні коридори», - Юрій Фомічев фото

Славутицький міський глова Юрій Фомічев щоранку і щовечора звертається до населення з нагальною інформацією щодо ситуації в Україні і в Славутичі зокрема.

У своєму зверні до славутичан очільник міста розповів про ситуацію на Запорізькій АЕС, пряме вторгнення окупанта РФ на станцію, обстріли ЗАЕС та пожежу на АБК. Звернувся з проханням підтримати близьких - працівників АРСу, які зараз знаходяться там.

Він зосередив свою увагу на питанні гуманітарних коридорів, які зараз вкрай необхідні для багатьох міст України, в тому числі й для Славутича:

«Є попередня домовленість про гуманітарні коридори, коли можна буде доставити у місто необхідні продукти і ліки, вивезти тяжко хворих людей для надання допомоги, де рахунок іде на години… Займаємося цим, аби якомога швидше створити «зелений коридор» і запустити гуманітарну допомогу, вивезти людей, які цього потребують», - акцентував міський голова.

У місті є млин, зерна достатньо, хліб такої якості буде. Але не треба набирати його впрок, щоб вистачило всім. За словами мера, славутицькі пекарні не встигають випікати хліба багато. Але зерно є, і хліб буде постійно.

Очільник міста звертається з проханням оплатити хоч частину комунальних послуг готівкою через Укрпошту, щоб пенсіонери змогли отримати свої виплати. Зазвичай, це літні люди, які банківських карток не мають.

Якщо ви знаєте одиноких чи хворих людей, яким потрібна допомога, наприклад, сходити в магазин чи аптеку, телефонуйте за номером 2-75-55, і їм нададуть потрібну допомогу.

Міський голова повідомив, що у місті намагаються налагодити молочну кухню для маленьких славутичан. Таких у місті близько 80.

Також Юрій Фомічев подякував славутичанам за злагодженість і якісне світломаскування вночі. І нагадав про взаємоповагу і толерантність під час черг за продуктами.

«Ощадливо використовуємо паливо. Набираємо запас води. Тримаємо зарядженими свої гаджети на випадок надзвичайної ситуації», - ще раз нагадав він.

Докладніше у відеозверненні, за посиланням нижче.

Олександра ЛАТИШЕВА

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: