Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

П'ятий день війни: є висока вірогідність того, що в Славутичі будуть окупанти

 П'ятий день війни: є висока вірогідність того, що в Славутичі будуть окупанти  фото

Щодня, зранку і ввечері, міська влада Славутича інформує населення щодо загальної ситуації під час надзвичайної ситуації, жіттєдіяльності міста у цей час, план дій та вирішення важливих питань сьогодення.

У своєму зверненні до населення очільник міста Юрій Фомічев зазначив, що ситуація у Славутичі залишається стабільною. Але потрібно зберігати спокій і бути готовими до будь якого розвитку подій:

"Розміючи те, що навколо нас гаряче, що навколо нас ворог, є висока вірогідність того, що в Славутичі будуть окупанти. Ми це повинні розуміти. Місто з 25-тисячним населенням навряд чи забудуть. Але зберігайте спокій, навіть якщо так буде".

Міський голова закликав усіх згуртуватися, не турбувати поліцію через дріб'язкові проблеми, які можна вирішити самотужки. На час комендантської години залишатися вдома, дотримуватись світлового режиму, адже це в наших інтересах.

"Давайте більше самоорганізовуватись, спілкуватись один з одним! Кожен відповідає за двої інших," - заклика Ю.Фомічев.

Він порадив на час серени телефонувати 3-4 іншим славутичанам, чи почули вони сигнал тривоги? У період тиші варто самоорганізуватись і зробити більш комфортними сховища. Поставити там лавочки, утеплити, покласти матраци то що. Цей період може затягнутись.

Нагадав і про ощадливе використання продуктів харчування і палива. Наші дороги відрізані від великих міст, і це ускладнює доставку продуктів у Славутич. Але на допомогу приходять мешканці сіл. Є картопля, молооко та інше. Залишається питання забезпечення мукою, та дріжжами для випіканні хліба.

"Дороги до нас фактично заблоковані. Є інформація про мінування. Тому навіть коли їдемо у найближчі села за продуктами, маємо бути впевнені, що це безпечно", - застеріг міський голова.

За його словами, всі комунальні служби Славутича функціонують.

"Місто готове. Всі системи працюють. Ми готові до переключення в аварійний режим. 

Ми на своїй землі! Ми ні на кого не нападали! Ми захищаємо свою землю! Тримайся, Славутиче! Ми обов'язково переможемо!", - закликав Ю.Фомічев.

Проханя до всіх, зберігати спокій, бути згуртоманими і якісно виконувати покладені на кожного з нас обов'язки. У кожного свій фронт, і кожен вкладає свою частинку у загальну перемогу України на агресором. Ми разом! Слава Україні!

Олександра ЛАТИШЕВА

 

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: