Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

В околицях Чернігова тривають запеклі бої: бронетехніка ворога іде на Київ і Ніжин

В околицях Чернігова тривають запеклі бої: бронетехніка ворога іде на Київ і Ніжин   фото

Ситуація на підступах до міста складна через загрози з білоруського напрямку. В передмістях міста Чернігів йдуть активні бойові дії, разом з тим частина ворожих колон обійшла обласний центр і рушила в напрямку столиці та міста Ніжина.

Про це інформує  Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко у розмісщеному відеоролику.

За його словами, на підступах до міста, з єльського напрямку та напрямку міста Гомеля,  ситуація склалась дуже складна. Посилаючись на інформацію від керівників місцевих об’єднаних територіальних громад, велика  кількість бронетехніки та особовий склад російських армійських угрупувань, очевидно, направляється  у напрямку  Ніжина та  Києва, обходячи Чернігів.  Мер Чернігова зазначив, що чернігівські підрозділи ЗСУ, які обороняють місто,  дають гідну відповідь агресорові. Вже знищено десятки одиниць ворожої бронетехніки.

Зазначимо, окупанти зазнають рекордних втрат. На офіційній сторінці Сухопутних Військ ЗСУ повідомляють про втрати окупантів. Згідно з офіційною інформацією, кількість втрат з боку окупаційних військ Російської Федерації становить понад тисячу. За інформацією Сухопутних Військ ЗСУ, такої кількості втрат військовослужбовців за такий час бойових дій Росія не терпіла за весь час свого існування ще в жодному збройному конфлікті, який розпочинала. Також у СВ ЗСУ наголосили, що російські матері відправляють своїх синів на вірну смерть, тому що Збройні Сили України стійко утримують оборону і захищатимуть свою землю від окупанта. Українські бійці не поступилися ні на крок та впевнено боронять свою землю.

 

Продовжується обстріл Чернігова російськими загарбниками. За інформацією секретаря Чернігівської міської ради Олександра Ломака, райони ЗАЗ і Льотки можуть страждати від перебоїв зі світлом.

«Ворог потрапив в лінію електропередач», – написав він на своїй сторінці у Фейсбук.

Також Олександр Ломако попередив, що зараз особливо небезпечно виходити на двір в районах вулиць Рокосовського, 1 Травня та інших в цьому районі.

За свідченням місцевих мешканців у цьому районі деякий час тому тут маневрували українські танки та БТРи.

Крім того, за інформацією «Суспільного», після влучання двох снарядів виникла пожежа у будівлі СБУ на вулиці Шевченка.



 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: