Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Рівень небезпеки в Чорнобилі зріс. Працівники, що знаходяться на ЧАЕС, всі живі та цілі

Рівень небезпеки в Чорнобилі зріс. Працівники, що знаходяться на ЧАЕС, всі живі та цілі фото

Отримані дані автоматизованої системи радіаційного моніторингу зони відчуження свідчать про перевищення радіаційного фону.

Про це повідомили в Держінспекції ядерного регулювання України, посилаючись на системи радіаційного моніторингу зони відчуження, які доступні в інтернеті.

Перевищення контрольних рівнів потужності дози гамма-випромінювання позначені червоними крапками. Їх зафіксували на значній кількості точок спостереження.

«Але зараз неможливо встановити причини зміни радіаційного фону в зоні відчуження через окупацію та бойові дії на цій території», – наголосили в Держінспекції ядерного регулювання України.

Нагадаємо, Російські військові ввечері 24 лютого захопили Чорнобильську АЕС, контроль над станцією втрачено. Відомо, що війська окупантів увійшли до зони Чорнобильської АЕС із території Білорусі. Їм протистояла Національна гвардія.

Ексголова Державної екологічної інспекції Єгор Фірсов наголосив, що через артилерійські удари може бути зруйноване сховище ядерних відходів. Постраждати можуть території України, Білорусі та країн ЄС, адже усе переросте у справжню техногенну катастрофу.

Радник міністра охорони довкілля з питань розвитку зони відчуження Чорнобиля Лала Тарапакіна про наших:

"Фактично, працівники станції є заручниками зараз. Але передусім - заручниками свого професіоналізму та совісті. Це об‘єкт, який не можна покинути, щоб не відбувалося. Станція працює. Все тихо. Працівники поснідали і розійшлися по робочим місцям. Наші колеги та друзі зі станції просять не панікувати та не телефонувати їм кожну хвилину. Всі живі та цілі.

Доброго ранку, кохана країна моя! 🤍

PS. Всі новини, які я публікую, актуальні на час публікації. Буду тримати вас в курсі".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: