Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Про патріотичне виховання у Славутицькому СПЦ

Про патріотичне виховання у Славутицькому СПЦ фото

Соціально-психологічному центрі м. Славутич відбувся майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки. На захід прийшли родини ветеранів АТО/ООС. Із величезним задоволенням усі мотали ляльки, загадували бажання, вкладали найщиріші емоції та занурювалися у цікаву подорож до минулого українського народу.

Лялька-мотанка -  у своїй суті це маленький витвір мистецтва, це поєднання минулого і сучасного, це зв'язок з предками, посередник між старшим та молодшим поколінням. Для кожного учасника вони стали персональними талісманами. Арт-терапевтична частина майстер-класу сприяла підвищенню самооцінки, прийняття себе, посилення відчуття безпеки. Ветеран АТО/ООС Хоменко Роман разом з психологом Дариною Мельник ознайомили учасників з історією походження ляльки-мотанки, а також обрядами та звичаями, з якими вона пов’язана.

А 17 лютого був проведений майстер-клас "Герб своїми руками" до Дня герба України. З найдавніших часів тризуб теж використовувався як своєрідний оберіг. Діти виготовляли тризуб на свій смак. Український тризуб уособлює для нас зв’язок поколінь, прагнення народу до власної державності. Обравши знак Володимира Великого за національний символ, українці чітко означили власне коріння та історичне правонаступництво наших державних утворень. Тризуб - це символ нашої незалежності, гордості та жаги до волі.

Варто зазначити, що українознавча робота є важливою складовою у системі національно-патріотичного виховання підростаючого покоління. І саме обереги людської душі й долі, символ предків організатори і учасники вирішили передати захисникам України, які зараз перебувають у зоні АТО/ООС.

За повідомленням Славутицького соціально-психологічного центру

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: