Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Про готовність Славутича до дій у назвичайних ситуаціях

Про готовність Славутича до дій у назвичайних ситуаціях фото

У Славутичі 16 лютого відбулось засідання виконавчого комітету, де окрім 23 питань порядку денного, обговорили ряд нагальних питань, у тому числі про єдність громади, територіальну оборону, забезпечення життєдіяльності міста у період надзвичайної ситуації військового характеру тощо.

Зокрема, про це у своїй вступній промові доповів міський голова Славутича Юрій Фомічев:

«Ми повинні розуміти, що кожен повинен професійно займатися своєю справою. Щоб обороною держави займались Збройні Сили України. Територіальна оборона, добровільні загони – це все структурні підрозді ЗС. Повинна бути єдина координація, єдиний центр прийняття рішень.

Що нам потрібно робити – це зберігати спокій і виконувати свою роботу.

Які задачі стоять перед місцевою владою? Це забезпечення життєво-необхідних систем, щоб населення отримували всі необхідні послуги.

Ми провели декілька зібрань з нашими ключовими підприємствами, які забезпечують всі необхідні послуги (включаючи лікарню), щодо готовності діяльності у надзвичайний період, військового вторгнення у тому числі. Бажано, щоб усі залишились в роботі.

Це і резервна паливна котельня, це і генератор в лікарні, це і генератори на водоканалі, щоб ми мали воду і очищали стоки.

Поставлена задача: запас палива - необхідно, щоб все працювало. Запас пального є у наших підприємств у вигляді талонів і договорів з АЗС. За домовленістю пальне зберігається на заправних станціях.

І таким чином ми демонструємо свою готовність до життя міста у надзвичайному стані.

Є чіткий аналіз і чітке розуміння того, як діяти по тому чи іншому сценарію, у разі відсутності електроенергії, газопостачання. Це те, від чого ми централізовано залежим. Воду добуваємо із своїх свердловин. Газопостачання і електропостачання – це загальнодержавний менеджмент.

Всі знають, що повинні робити, якщо відбудеться нештатна ситуація, для того, щоб місто було забезпечено. Мислити об’єктивно і розуміти, яким може бути розвиток подій».

Міський голова закликав зберігати спокій, не піддаватись паніці,розсудливо ставитись до будь-якої інформації, враховуючи велику кількість рейкових повідомлень, які розповсюджуються ворогом для дестабілізації і хаосу в державі.

Ю.Фомічев та В. Шевченко подякували ГО «Славутицьке обєднання ветеранів АТО» за організовані навчання первинних навичок поводження із зброєю та заняття щодо надання медичної допомоги. Також Соціально-психологічному центру – за цикл занять щодо поведінки у надзвичайних ситуацій.

Докладніше про решту питання, що обговорювались на засіданні виконкому, ви можете дізнатись із сюжету ТБ «МедіаДім» або повну версію - на ютуб-каналі за посиланням  slavutich mvk

Олександра ЛАТИШЕВА

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: