Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі захворюваність на COVID-19 стабілізувалася

У Славутичі захворюваність на COVID-19 стабілізувалася фото

Станом на 15 лютого на COVID-19 хворіє 984 особи, з них діти до 18 років – 118, знаходяться на стаціонарі - 27 хворих. Всього з початку пандемії захворіло - 4681, одужало – 3661, померло – 36 осіб.

За інформацією міського голови Юрія Фомічева, протягом останнього тижня у Славутичі спостерігається стабілізація динаміки захворювання на коронавірус.

«Ми бачимо перебіг хвороби легший, ніж у минулу хвилю.Це помітно по заповненню ліжко-місць у нашій лікарні. І по стану хворих в стаціонарі. Вони потребують не такого об’єму кисню, як це було осінню. Але динаміка поки застабілізувалась. Ми мали невеликі темпи зростання. Сьогодні вони зупинились. Але і не знижуються. Тому наголошую, будь ласка, дотримуйтесь необхідних правил. Захворів – сиди вдома. Якщо потрібно, звертайся за допомогою до лікарів. Вся система організована, всі ліки є. Киснем забезпечені. Лікарі готові надати допомогу», - повідомив очільник міста.

Уже з понеділка славутицькі  учні зможуть повернутися до навчання офлайн за умови, якщо динаміка захворюваності піде на спад. Зазначив Юрій Фомічев.

За словами генерального директора КНП «Славутицька міська лікарня», темпи масової вакцинації населення проти COVID-19 знижуються. У середньому щотижня робиться близько 50 вакцинацій. Всього щеплення отримали 11470 славутичан, або 65,4% дорослого населення міста. Бустерну дозу отримали близько 500 людей.

МОЗ України наголошує, що вакцинація – єдиний спосіб запобігання важкому перебігу хвороби. Тому вакцинуйтеся, аби вберегти себе та своїх близьких.

Дотримання протиепідемічних заходів, бережіть себе і своїх близьких!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: