Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

89 воїнів-інтерналістів проживає у Славутичі

89 воїнів-інтерналістів проживає у Славутичі фото

В Україні щорічно 15 лютого відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Офіційно дата була встановлена в Україні 11 лютого 2004 року указом Президента України на заміну радянському Дню пам’яті воїнів-інтернаціоналістів. 15 лютого 1989 року останній радянський солдат залишив афганську землю — війна була програна. Про це повідомляє служба зв'язків з громадськістю Командування об'єднаних сил ЗС України. Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули 4 тисячі українців. 72 українських воїни зникли безвісти. Насьогодні у Славутичі проживає 89 воїнів-інтернаціоналістів.

Своє звернення з нагоди цієї події Юрій Фомічев, міський голова Славутича, опублікував на своїй сторінці у facebook.

15 лютого, у День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, вшановуємо тих, кому довелося брати участь у локальних війнах, врегулюванні конфліктів за межами нашої держави, тих, хто пройшли через горнило Афганської війни.

89 наших воїнів-інтернаціоналістів, які проживають у Славутичі, як ніхто знає справжню ціну війни і миру. Сьогодні вони стали для молоді прикладом вірності військовому обов’язку, активної життєвої позиції.

Щиро бажаю воїнам-інтернаціоналістам і їхнім родинам добра і щастя, миру і достатку, міцного здоров’я і довгих років життя.

З повагою

Міський голова Юрій ФОМІЧЕВ

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: