Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

День Св.Валентина. Славутичани про перше кохання (оновлено)

День Св.Валентина. Славутичани про перше кохання (оновлено) фото

День святого Валентина (Валентинів день), або, як його ще називають, День усіх закоханих – свято, яке стало популярним майже в усьому світі і відзначається 14 лютого. Саме свято католицького походження, його назва походить від імені одного з двох ранньохристиянських мучеників з ім'ям Валентин — Валентина Інтерамнського та Валентина Римського.

День святого Валентина (Валентинів день), або, як його ще називають, День усіх закоханих – свято, яке стало популярним майже в усьому світі і відзначається 14 лютого. Саме свято католицького походження, його назва походить від імені одного з двох ранньохристиянських мучеників з ім'ям Валентин — Валентина Інтерамнського та Валентина Римського.

Кохання – це почуття, яке розкриває у людині найкращі якості, примножує енергію творчості, надихає на гарні вчинки.

Зазвичай, найбільше вражень у душі залишає перше кохання. У когось воно закарбувалось приємним спогадом, а у комусь – лише дитячим смутком.

Ольга Колодко:

«В першому класі (а я вже тоді була майже такого ж росту, як зараз) посилено звертала увагу на одного хлопчика і була в розпачі,що я зовсім не героїня його уподобань.Хлопчика звали Орест. Він був чимось схожий на артиста Калягіна. Тоді я не знала ніякого Калягіна. І пара ми були б як Т. Васильєва  та О.Калягін відповідно: я двохметрова і тонка, а він- низенький і колобочок. Що мене потягнуло на таку екзотику, не можу і зараз зрозуміти... Очі у нього були сині, і чубчик кучерявий. Як водиться, все закінчилось трагічно.На фізкультурі я прибігла до фінішу першою,що було легко на моїх довгих ногах. А він ще довго котився позаду. Вибачити мені цього він не міг. І коли, нарешті, порівнявся на фініші зі мною, з усієї сили відштовхнув мене.  Це теж було кумедно, враховуючи його ріст,  він зміг штовхнути мене десь в районі живота...Ми заплакали. Але причини були різні. Я плакала від болю, а він від приниження».

Ігор Чичкань:

"Та у мене нема ніякої особливої історії першого кохання… мені було 12, в наш клас приїхала новенька Алла. Я й закохався. Та їй до мене було байдуже. А за два роки вона поїхала з міста, і більше я її ніколи не бачив. Ото й вся історія )). "

Баранова Світлана:

«Моєму коханню уже 33 роки! Коли ми одружувались, мені було 17. А чоловік старший на 7 років. Тоді це відчувалось. Тепер уже різницю зовсім не відчуваємо. Це та людина! І це так чудово! Таке відчуття, що зараз кохаєш ще більше! Але в житті різне було. Потрібно було багато труднощів здолать. На своєму весіллі наша донька сказала, що дуже хоче таких стосунків, як у нас з чоловіком. Це багато означає. І нам це дуже приємно було почути. Гарні стосунки – це великий труд. Ми раді, що в нас все удалось!»

 

Валерій Ісаєв:

«Це було не кохання. Це була звичайна зацікавленість до протилежної статі, звичайного сільського хлопчика до дівчинки, що приїхала з міста».

Олександр Ступа:

«Моє перше кохання було в 12 років. В піонерському таборі "Зірочка" - с. Тупічев, Городнянського району, Чернігівської області. Дівчинку звали Таня. У неї було довге біле волосся, до пояса. Вона сиділа на вербі біля озера і плела віночок з кульбабок. Після табору ми загубились. Зустріч відбулася випадково через 30 років. Ми зустрілись на роботі у мого друга. Вона там працювала бухгалтером. Я її не впізнав, а вона впізнала. Під час зустрічі і плакали, і сміялись. У неї доля не склалась. Старший син, офіцер ракетних військ, загинув від радіації. З чоловіком розлучилась. Причину питати на став, щоб не причиняти болю. Старший син працює в Чернігові. Я ж тоді, в таборі, «втріскався» по самі вуха!  А тепер ми просто друзі. Інколи телефонуємо один одному, згадуємо юність».

Людмила Любива:

«Це було так давно! Мій чоловік - моє перше кохання. В 9- му класі він почав проявляти до мене якусь особливу увагу - чекав, щоб разом йти зі школи, перший його був подарунок - фотоальбом з надписом, запрошував в кіно... Це був 1969 рік. Потім він служив в армії, писав мені листи, приходив у відпустку... А в 1975 році ми одружилися!»

Як стало відомо, традиції відзначати День всіх закоханих — 14 лютого вже понад півтори тисячі років! В Україні вперше святкувати День закоханих почали в 90-х роках минулого століття. Просте і нехитре свято швидко полюбилось молоді і не тільки. Сьогодні його відзначають люди всіх поколінь. Адже це чудовий привід подарувати щось приємне і освідчитися в любові.

Отож, кохайте і будьте коханими! Гарного вам свята!

Олександра ЛАТИШЕВА.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: