Завантаження ...

Про гендерну рівність в енергетичній галузі

Про гендерну рівність в енергетичній галузі фото

В Чернігові відбувся ще один тематичний захід освітнього проєкту "Колегіум Атомпрофспілки", у якому взяли участь голова Організації молоді ППО ЧАЕС Гінтарія Падун, а також представниці ДСП "Чорнобильська АЕС" Наталія Хропата та Вікторія Бабак. Навчання було присвячене гендерній тематиці, й мало за мету напрацювати матеріали для змін в колективному договорі, в частині впровадження гендерних принципів.

Про це повідомляє Організації молоді ППО ЧАЕС  у facebook.

На заході було представлено досвід гендерних напрацювань Чорнобильської АЕС, адже саме у нас, на відміну від НАЕК, впровадження гендерних підходів до колективного договору було розпочато дещо раніше, і в проєкті колдоговору ЧАЕС вже є відповідний розділ.

Навчанням керувала досвідчена тренерка, експертка з гендерних питань МГО "Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров'я" @Ella Lamakh.

Під час Колегіуму учасники/ці провели гендерний аудит колективного договору ДП НАЕК "Енергоатом", підготували пропозиції до розділу "Гендерна політика" колективного договору та обговорили шляхи імплементації напрацьованих документів на підприємствах.

Крім учасниць з ЧАЕС, до заходу долучились працівники/ці з РАЕС, ЮУАЕС, ДП НАЕК "Енергоатом", ЗАЕС. Представники ХАЕС долучилися до навчання в режимі онлайн та поділилися досвідом проведення аудиту колективного договору атомної електростанції, яким вони займалися більше ніж 10 років тому.

Представники та представниці ЗАЕС поділилися досвідом впровадження на підприємстві пілотного проєкту з імплементації гендерних засад до колективного договору.

Участь у Колегіумі також взяли заступник Голови Атомпрофспілка @Pavlo Prudnikov, голова Організації молоді Атомпрофспілки та прес-секретар Атомпрофспілки @Паша Олещук, завідувач відділу організаційної роботи ЦК профспілки @Сергей Голота.

Фото: Організація молоді ППО ЧАЕС

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия