Завантаження ...

Читаймо вголос!

Читаймо вголос! фото

Всесвітній_день_читання_вголос (World Read Aloud Day) відзначається щороку першої середи лютого. Це свято започаткувала 2010 року Міжнародна організація LitWorld задля того, аби спонукати молоде покоління до читання книжок вголос разом із друзями, обговорювати зміст творів, ділитися враженнями та думками стосовно прочитаного, щоб надати можливість людям в усьому світі відчути, яке це насправді задоволення – просто читати вголос для інших.

У Бібліотечно-інформаційному центрі для дітей та юнацтва цього дня допитлива читаюча малеча зібралась на «Казковій галявині». Слухали, грали і навіть інсценували українську народну казку «Рукавичка».

Нагадаємо, це історія про загублену дідом рукавичку, яку знайшли звірі та вирішили в ній жити. Казка показала нам привітність між персонажами, навчила ділитись з іншими та лагодити між собою

Малята звернули увагу на те, які цікаві імена мають казкові герої: Мишка — шкряботушка, Жабка — скрекотушка, Зайчик-побігайчик, Лисичка-сестричка, Кабан-іклан, Ведмідь-набрід. Це допомогло нам уявити кожну тварину та зрозуміти її особливості.

А на завершення зробили свою яскраву рукавичку.

Читання вголос як дієва форма залучення до читання ніколи не виходить і з бібліотечної моди. Не втрачає читання вголос своє привабливості і сьогодні – в еру гаджетів і технологій.

Проведені дослідження, свідчать про те, що читання вголос дітям старше 5 років удосконалює їх вміння читати та слухати, а також покращує їх процес навчання і дарує позитивні емоції.

Для того, щоб мотивувати батьків продовжувати читати своїм майже дорослим дітям, журналістка і письменниця Рейган МакМагон сформувала 10 додаткових причин для цього:

Читання вголос поповнює словниковий запас слів у дітей

Покращує вміння розуміти тексти

Читання вголос може прищепити любов до книги на все життя

Стане зразком для наслідування

Удосконалює у дітей уміння слухати

Спільне читання сприяє обговоренню складних проблем

Допомагає дізнатись більше про інтереси та захоплення дітей

Читання книг пробуджує цікавість і бажання навчатись.

Більшість дітей у віці від 6 до 11 років, як і більшість батьків повідомили, що отримують насолоду від читання вголос.

Читайте вголос! Читайте ще більше!

Обов’язковим у Всесвітній день читання вголос є фотографування під час заходу та розміщення фото у соціальних мережах із мітками. 

Фото: Славутицький бібліотечно-інформаційний центр для дітей та юнацтва

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия