Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

До уваги 11-класників - стартувала реєстрація для участі в ЗНО

До уваги 11-класників - стартувала реєстрація для участі в ЗНО фото

Всім, хто хоче долучитися до участі в основній сесії ЗНО, потрібно пройти відповідну реєстрацію в період з 1 лютого до 9 березня.

Про те, як підготуватися до реєстрації і що потрібно зробити для цього, повідомляє управління освіти і науки Славутицької міської ради.

В управлінні рекомендують не зволікати з реєстрацією, аби мати час, щоб усунути ймовірні недоліки, що можуть стати причиною відмови, чи внести необхідні зміни.

«Після завершення періоду реєстрації, ви не зможете змінити ані перелік предметів, які ви обрали, ані додати предмет ЗНО/ДПА, який ви не випрали під час реєстрації», - зазначається у повідомленні.

За попередніми даними, ЗНО триватиме з 23 травня до 17 червня 2022 року.

З яких предметів можна скласти ЗНО у 2022 році?

13 предметів: фізика, хімія, українська мова, українська мова й література, математика, математика (завдання рівня стандарт), біологія, географія, історія, чотири іноземні мови: англійська, французька, німецька, іспанська.

Обов’язковим є ЗНО з української мови або української мови й літератури, оскільки ці предмети є необхідною умовою вступу до вишу.

«Але, якщо говорити про ЗНО взагалі, яке поєднує в собі дві функції: складання ДПА та вступу до вищого навчального закладу, то більше про обов’язковість можна говорити державної підсумкової атестації. Там у нас два обов’язкові предмети: українська мова та математика. Третій, як ми говоримо, обов’язково-вибірковий: або історія, або іноземна мова. І четвертий – на вибір з усіх тих предметів, які залишилися».

Таким чином, з ДПА – два обов’язкових предмети, а для вступу – тільки один.

Про нововведення

Безкоштовно можна скласти ЗНО з п’яти предметів (максимум), як і в минулому році. Нововведенням цього року є те, що за власний кошт можна обрати ще до восьми предметів.

Скільки коштуватиме?

Ця інформація має найближчим часом з’явитися на сайті центру оцінювання якості освіти, сказала Світлана Сакаєва.

Дати проведення ЗНО

Травень

23 травня – фізика;

26 травня – хімія;

31 травня – українська мова;

31 травня – українська мова та література;

Червень

3 червня – математика;

6 червня – іспанська мова;

6 червня – німецька мова;

6 червня – французька мова;

7 червня – англійська мова;

10 червня – історія України;

14 червня – географія;

17 червня – біологія.

Орієнтовно у кінці квітня в учасникам повідомлять, де саме будуть проходити сесії тестування з них чи інших предметів, говорить Сакаєва.

Результати ЗНО

Перші результати з’являться, починаючи з 7 червня (фізика і хімія, які будуть першими). А всі інші – у кінці червня. Останні – 30 червня.

Тоді вже учаснику можна буде роздрукувати інформаційну картку, щоб подавати її до закладів вищої освіти.

 Якщо вступник буде незадоволений балами, він має право подати апеляцію. Але на це виділено досить короткий термін, три-п’ять днів.

Скільки учасників ЗНО в цьому році

На Чернігівщині очікують близько шести тисяч учасників ЗНО – школярів. Це дещо більше, ніж у минулому році. До цієї кількості може додатися приблизно стільки ж випускників минулих років.

На пробне ЗНО зареєструвалися близько трьох тисяч учнів.

Дати проведення пробного ЗНО:

19 березня – українська мова; українська мова та література;

26 березня – історія України, математика, математика (завдання рівня стандарт), біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька, французька мови.

Докладніше про ЗНО/ДПА-2022 ‒ на YouTube-каналі УЦОЯО https://bit.ly/3GmHc6s і в Путівнику учасника ЗНО https://bit.ly/3gay75N.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: