Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутич - громада без бар’єрів

Славутич - громада без бар’єрів фото

Тема безбар’єрності звучить у світі і є не просто трендом, який підхопила Україна, а необхідністю, бо йдеться про права людей, рівність незалежно від соціального статусу, етнічного походження, ментальної чи фізичної інвалідності. Так з’явився проект «Громади без бар'єрів».

В Україні питанням безбар’єрності опікується перша леді Олена Зеленська.

За її словами, під’їзди, двори, вулиці, зупинки, переходи, дитячі майданчики, громадські споруди – уся інфраструктура, що нас оточує, весь простір, у якому перебуваємо щодня, мають бути доступними й дружніми до кожного українця, незалежно від того, живе він в обласному центрі чи в маленькому місті.

«Славутич – перше місто, де будуть впроваджені безбар’єрні архітектурні рішення. Вперше в Україні там запровадили посаду омбудсмена з безбар’єрності. Напочатку нового року ми презентуємо громадськості інновації Славутича. Тому запрошую всіх відвідати це місто!», - акцентує О. Зеленська.

Підписано меморандуми про розвиток безбар’єрної архітектури з головами Київська обласна державна адміністрація, Черкаська обласна державна адміністрація, Вінницька обласна державна адміністрація, Донецька обласна державна адміністрація та з мерами Славутича, Маріуполя, Вінниці.

«Ініціатива «Громади без бар’єрів» відкрита до пропозицій, ініціативи та участі. Зробімо простір, у якому живемо, зручним для всіх. Бо кожен з нас періодично буває маломобільним – у певному віці, стані здоров’я, з дитячим візком чи валізами. Але всі ми без винятків заслуговуємо на дружнє середовище», - наголошує пані Зеленська.

Нагадаємо, Славутич став першим містом-лабораторією по впровадженню безбар’єрності в Україні, доєднавшись в листопаді 2020 року до ініціативи першої леді Олени Зеленської та уклавши меморандум про розвиток безбар’єрної архітектури між Славутицькою міською радою, Мінрегіоном та Київською обласною державною адміністрацією.

Читайте також «Держава без бар’єрів»

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: