Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Про унікальність ручного письма

Про унікальність ручного письма фото

23 січня у світі відзначається День почерку або День ручного письма (National Handwriting Day). Свято засноване з метою нагадати всім нам про унікальність ручного письма, про необхідність практикуватися в ньому, про неповторність почерку кожної людини.

Інформацію про це незвичне свято розмістила на своїй сторінц і у facebook  Славутицька централізована бібліотечна система

Ініціатором свята стала Асоціація виробників письмового приладдя (Writing Instrument Manufacturers Association, WIMA), яка і проголосила датою «рукописного» свята 23 січня.

До речі, що 23 січня народився один з відомих американських державних діячів — Джон Хенкок, який першим поставив свій підпис під Декларацією незалежності США.

Історія розвитку ручного письма обчислюється тисячоліттями, і протягом такого ж часу люди намагалися визначити характер тієї чи іншої людини за почерком. Свої думки про зв'язок почерку з духовним світом людини висловлював і Аристотель, і великі італійці епохи Відродження.

У 1875 році французький абат Жан Іполит Мішонер вперше вжив термін «графологія» (від давньогрецької - пишу, вчення).

У цей день пропонується така цікава акція: люди по всьому світу відкладають свої технологічні пристрої, щоб написати власноруч листи друзям, родичам.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: