Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Де славутичани зможуть купатися на Водохреще?

Де славутичани зможуть купатися на Водохреще? фото

Водохрещення Господнє - одне з найбільших християнських свят, яке також є завершальним у різдвяно-новорічному циклі. Уже за давньою традицією у цей день, 19 січня, прихожани святять воду, яка зберігає свої цілющі властивості протягом року, а також пірнають в ополонку.

Про те, де можуть окунутися славутичани і чи підготовлені для цього умови на водоймищах, редакції slavutych.info розповів Вадим Зуй, начальник Славутицького відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

« Для здійснення обряду освячення води, з нагоди релігійного свята Водохреща, сьогодні вже вирізана ополонка на річці Дніпро, на території яхт-клубу «Білі крила». Для зручності обладнані підходи. Завтра об 11:00 там установлять намет з обігрівом. Для чергування будуть задіяні рятувальники, поліцейські та медики екстренної служби», - проінформував начальник відділу.

За його словами, це дійство традиційно відбудеться там, де проводилося і в попередні роки. Священниками буде проведено обряд богослужіння і освячення води.

« Настоятель Свято-Іллінського храму, протоієрей Іоанн Шепіда, здійснить освячення води о 12:00. О 13:30 обряд богослужіння і освячення проведе настоятель храму в честь ікони Матері Божої «Неустанна поміч», військовий капелан в/ч 3041 НГУ, отець Юрій Логаза», - повідомив Вадим Зуй.

Для купання, обігріву і для надання необхідної допомоги у разі надзвичайної ситуації, все буде обладнано і підготовлено. Але, щоб зігрітися після пірнання, вам необхідно самотужки подбати про рушник, теплі речі і гарячі напої. І будьте обережними, дотримуйтесь усіх правил безпечної поведінки під час знаходження біля водоймищ чи купання в ополонці. Як кажуть, береженого й Бог береже!

Олександра Латишева.

Фото: Дмитро Передній.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: