Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Які правила поведінки при сильному вітрі

Які правила поведінки при сильному вітрі фото

По Чернігівській області та м. Славутич 18 січня очікується посилення вітру до 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий).

Правила поведінки при сильному вітрі

При штормових попередженнях, коли сила поривів вітру досягає 15-20 м / с, необхідно дотримуватися основних правил по техніці безпеки в населених пунктах. Якщо Вас застав сильний вітер, потрібно пам'ятати найголовніше і саме просте, що можна зробити в таких випадках, щоб убезпечити себе.

Пам’ятайте!

Під час сильного вітру найчастіше ламаються дерева і рекламні конструкції.

Вікна! Всі вікна в будинку або квартирі при сильних шквальних вітрах повинні бути щільно закриті.

Балкони! З незасклених балконів і лоджій слід прибрати всі предмети, які можуть при сильному вітрі випасти назовні (горщики, банки, ящики, пляшки і т.п.).

На вулиці! Опинившись на вулиці в шторм слід триматися якомога далі від рекламних щитів (інших навісних конструкцій), а також дерев. Не можна підходити до обірваних дротів, дерев, що розгойдуються.

Укриття! У разі сильного вітру необхідно сховатися в найближчий будівлі.

Великі дерева! Слід особливо уважно стежити за тим, щоб не перебувати під великими деревами, особливо це стосується тополь і не паркувати під ними автотранспорт. Також особливо небезпечні старі і самотньо стоячі дерева.

Вдома! Вдома краще триматися подалі від вікон.

Номери телефонів екстреного виклику при травмуванні людей, падінні дерев або гілок, а також при інших інцидентах: 101 або 103.

Відділ з питань НС та ЦЗН

Славутицька міська рада

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: