Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чим не можна взимку годувати птахів?

Чим не можна взимку годувати птахів? фото

Найтяжче переносять морози птахи. Якщо ви вже почали підгодовувати дрібних пташок, то ні в якому випадку не можна кидайте це заняття. Привчені до певних годівниць дрібні пташки потім втрачають багато енергії на перельоти. У мороз їм важко літати від порожніх до порожніх годівниць. Замерзають і гинуть.

ГОДІВНИЦІ

У місті можна побачити багато різноманітних годівничок . Зокрема, і для найнезахищеніших і найкорисніших пташок - синичок. Головна фотографія - це один із найприйнятніших варіантів для цього виду пташок.

Зроблена із 6-літрової прозорої пластикової ємності. І точно вказаний найкращий вид корму – соняшник , він же - насіння.

НАЙКРАЩА їжа для дрібних птахів

Соняшник для птахів найдешевше можна купити на  ринку. 3 літри - маленький опт - обійдеться вам у 20 гривень.

Для тих, хто захоче радувати дітей спостереженням за пташками, такої кількості вистачить надовго. Звичайно, якщо використовувати таку годівничку для дрібних птахів, як на основному фото з написом «Тільки для соняшника».

ПРАВИЛО ЗАБОРОНЕНО!

Ніколи не годуйте птахів хлібом, пшоном, смаженим насінням, солоними та копченими продуктами! Ці продукти дуже шкідливі для пернатих, і можуть привести їх до смерті!

Хліб має властивість збільшуватися в об'ємі від вологи, також він здатний до бродіння, і призводить до закупорки органів травлення птахів.

ДЕТАЛЬНО чим ЗАБОРОНЕНО годувати птахіву зимку

Безумовно, взимку птахи потребують жирної їжі, такої як м'ясо і сало. Проте ні в якому разі це не повинні бути солоні продукти, так як така їжа може погубити маленьких істот, провокуючи в них зневоднення та інтоксикацію у вивідних органах.

М'ясо, сало і жир слід давати в чистому вигляді.

Не можна давати чорний хліб – це продукт, виготовлений на житньому борошні, може викликати у птахів розлад і їх до загибелі. Солі в чорному хлібі багато, а вона так само призводить до порушення роботи нирок і печінки у птахів.

Житній хліб може заграти в зобу у птахів і вбити їх, так як дріжджів в ньому набагато більше, ніж у пшеничному.

Що не можна додавати в годівницю:

Солоні продукти

Смажену їжу

Гостру їжу

Кислі продукти

Цитрусові (навіть шкірку)

Шкірка і плоди бананів

Молоко

Смажені горіхи

Пряні продукти

ДОПОВНЕННЯ наших читачів: При вирізанні "віконечок" у пластику, треба обклеювати краї ізоляційною стрічкою, щоб птахи не різали собі лапки.

 

Даша КОТОВСЬКА

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: