Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Про плани-2022, шкільне харчування, круглі столи і програму «Славутичанин року»

Про плани-2022, шкільне харчування, круглі столи і програму «Славутичанин року»  фото

11 січня відбулася перша онлайн апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів Славутицької міської ради та її виконавчого комітету під головуванням Юрія Фомічева.

Міський голова  зосередив свою увагу на низці питань, що стосуються роботи органів місцевого самоврядування у новому 2022 році.

Ключове завдання – впровадження нових інформаційних технологій. Сервіс Google Cloud, використання всіх доступних функцій АСКОД повинні стати повсякденними атрибутами у роботі кожного службовця.

Покращення комунікації у громаді - ще одне завдання 2022 року.

Багато критики прозвучало від батьків щодо харчування дітей за новим меню у закладах освіти. Реформа шкільного харчування, що стартувала із січня 2022 року, здійснюється відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 року № 305 https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/305-2021-%D0%BF#Text

Процес організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах потребує часу, роз’яснень, співпраці всіх причетних до процесу переходу на нові норми харчування, перекваліфікації персоналу харчоблоків.

Важливо у цьому році почати використовувати сучасний сервіс електронних щоденників, що забезпечує безперервну та ефективну взаємодію між учасниками навчального процесу – адміністрацією школи, вчителями, учнями та батьками.

17-18 січня відбудуться круглі столи з керівниками виконавчих структур, щодо відпрацювання річного звіту про діяльність виконавчих органів Славутицької міської ради.

Заступнику міського голови Олександру Линкевичу доручено до 19 січня організувати проведення круглого столу з питань надання первинної медичної допомоги у місті.

12 січня відбудеться онлайн підписання меморандуму про партнерство та співробітництво між Славутицькою та Білгород-Дністровською міськими територіальними громадами. А ввечері відбудеться позачергова сесія Славутицької міської ради.

«Вперше в історії Славутича я не підписав та зупинив дію рішення міської ради. Бо таке рішення, якщо його виконувати повністю, призведе до збільшення тарифу на опалення для населення, а ми домовлялись про те, що для населення тариф залишиться таким, як у минулому році. Піти на такий крок я не міг, навіть з урахуванням того, що це послабило б навантаження на певний період для бізнесу, сторонніх і навіть бюджетних організацій щодо вартості опалення. Натомість ми дійшли згоди і найближчим часом бізнес зможе укладати договори з ТОВ «Екоенергогенерація», що працює на альтернативних джерелах енергії», – зауважив міський голова Юрій Фомічев.

Чергове засідання Славутицької міської ради заплановано на 28 січня.

Під час онлайн наради обговорювалося питання ефективності використання тепловізора та створення Центру енергоефективності на рівні житлових будинків.

Управлінню інфраструктури та капітального будівництва доручено внести пропозиції щодо початку робіт по проєкту «Славутич – міжрегіональна велорекреація для оздоровлення та відпочинку»; грантового проєкту Молодіжного простору; проведення термомодернізації за програмою НЕФКО будівель Бєлгородського ФОКу та Центру розвитку дитини, за проєктом GIZ – будівлі ліцею; облаштування футбольного поля Центрального стадіону.

Надана була інформація, щодо вилучення документів з УІКБ щодо будівництва міських модульних вбиралень. У свій час управлінням було проведено відкриті торги через систему «Прозорро» та укладено договір на суму 2,8 млн грн на встановлення, з різними архітектурними рішеннями, застосуванням сучасних матеріалів, доступними для маломобільних груп населення, вбиралень. Кошти виділені з обласного бюджету на виконання програми безбар’єрності. Роботи розпочаті наприкінці минулого року і будуть завершені на початку цього року. По завершенню робіт, перевірки об’єктів на доступність, буде надана інформація додатково.

У 2022 році Славутичу виповнюється 35 років. Відділу культури, національностей та релігій, відділу інформації та зв’язків із громадськістю доручено до 1 березня внести пропозиції щодо поновлення загальноміської традиції «Славутичанин року». У свою чергу спортивний клуб «Атом» вже вийшов із ініціативою проведення загальноміського заходу «Спортсмен року».

Славутицька міська рада.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: