Завантаження ...

Вірменія: новорічні та різдвяні традиції країн, що будували Славутич

Вірменія: новорічні та різдвяні традиції країн, що будували Славутич фото

Новорічні свята є особливими, адже саме їх відзначають майже в усіх країнах світу, Новий рік та Різдво об'єднують родини та цілі країни! Єдина відмінність - кожна країна має свої особливі традиції святкування.

Славутицький ТІЦ запрошує дізнаватися про новорічні традиції Вірменії, країни, що брала участь у будівництві Славутича.

У Вірменії улюблене усіма зимове свято має свою традиційну назву «Аманор» - назва пов'язана із красивою та не менш романтичною легендою про стародавнього бога Аматура та його дружину богиню Аманор. За цією легендою Бог подарував своїй коханій яблучко, а пізніше склалася традиція в ніч Новоріччя дарувати один одному цей фрукт і прощати всі образи року, що минає.

Святковий стіл має містити 7 видів фруктів і 7 страв.

Замість Діда Мороза подарунки вірменським дітлахам приносить Каханд пап, що означає «дідусь Нового року». Каханд пап і його прихід символізують родючість і початок нового життя, а в його образі зазвичай присутні яблука та гранати.

Перші дні року починалися зі звичаю, який обіцяв виконання бажань. Під Новий рік господар будинку приносив з лісу поліно і кожен гість, який приходив до Різдва, міг відщепити від поліна частинку, кинути її в огонь і загадати омріяне бажання!

Славутицький туристично-інформаційний центр вітає славутичан та гостей міста з прийдешнім Новим роком та Різдвом Христовим!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия