Завантаження ...

Литва: новорічні та різдвяні традиції країн, які будували Славутич

Литва: новорічні та різдвяні традиції країн, які будували Славутич фото

Новорічно-різвяні свята особливі. В них є якась чудодійна сила, дух Різдва, родинного затишку, сімейного щастя! Кожен народ шанує свої давні традиції і передає їх з покління в покоління.

Які ж різдвяні традиції є у Литві? Як вони готуються до свят та яким чином відзначають Новий рік та Різдво? Про це знають у Славутицькому туристично-інформаційному центрі.

У Литві, як будь-якій європейській країні, підготовка до зимових свят починається вже з середини листопада, коли на центральних площах влаштовують різдвяні ярмарки і починають встановлювати ялинки.

Різдво в Литві – суто сімейне свято і запрошувати гостей чи ходити в гості тут не заведено. Це свято більшість литовців проводить вдома з рідними та близькими. Родичі збираються разом і сідають за стіл із дванадцятьма традиційними стравами, діляться освяченими різдвяними хлібцями (облатками) та насолоджуються спокоєм. Ніч перед Різдвом - наймістичніша ніч на рік, коли тварини знаходять дар мови, колодязна вода перетворюється на вино, а пророцтва і сни збуваються.

Натомість у Новий рік вся країна виходить на вулиці - ресторани та кафе відкриті всю ніч. Духом Новорічних свят пронизаний не лише кожен будинок, а й міські площі та вулиці, де лунають концерти, йдуть спектаклі та розваги для дітей та родин. Усі вітають один одного зі святом, цілуються і разом п'ють шампанське.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия