Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Україна: новорічні та різдвяні свята країн, що будували Славутич

Україна: новорічні та різдвяні свята країн, що будували Славутич фото

Новорічні та різдвяні свята є особливими, їх відзначають майже в усіх країнах світу. Це родинні об’єднуючі свята, сповнені добра і сімейного затишку. Але в кожній країні їх святкують по-своєму.

Славутицький "Туристично-інформаційний центр" презентує цілу низку публікацій про те, як відзначають Новий рік і Різдво у країнах, які будували Славутич.

До вашої уваги Україна.

Новий рік – свято, на яке з нетерпінням чекають і дорослі, і діти.

Це свято кожна родина святкує по-своєму, але додаючи національні традиції.

Вечір напередодні Нового року називають Щедрим через те, що він був надзвичайно багатим та різноманітним: м'ясне, ковбаси, холодець, смачні вареники та купа інших традиційних страв.

Господині якомога краще прикрашають до свят свої будинки, а господар заносить до оселі дідух.

В Україні традиційним святковим символом Нового року є «дідух», а зовсім не зелена ялинка. Дідух уособлює спільного предка, рід, зв’язок між поколіннями, але його, як і ялинку, можна прикрашати.

Різдво – це родинне свято, тому його споконвіку прийнято відзначати у колі рідних та сім'ї.

Похресники приносять вечерю своїм хрещеним батькам. У цей час закінчується піст, відповідно вже можна готувати різноманітні м'ясні страви, однак споживати їх дозволяється лише після півночі або аж наступного дня. З настанням Свят-вечора на столі мають бути 12 пісних страв, також обов'язковою стравою є кутя. Традиційно вечеря розпочинається саме з куштування цієї страви.

На Різдво існує звичай – помиритися з тим, з ким посварився напередодні чи ще раніше. І головне – це атмосфера сімейного свята та віра у те, що з настанням нового року прийде нова радість та життя принесе ще багато хорошого!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: