Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутичани, підтримаємо ініціаторку нашого муралу Валентину Ретунську! Голосування - до 29 грудня включно!

Славутичани, підтримаємо ініціаторку нашого муралу Валентину Ретунську! Голосування - до 29 грудня включно! фото

Редакція MC.today відібрала три яскраві історії з дев’яти для конкурсу «Санта для досягаторiв 2021 року». Їхні автори цього року досягли чогось дуже важливого і значущого. Вони розказали, що завжди #є_сенс_досягати і як їм це вдалося.

Серед трійки представниць найвражаючих історій  -  славутичанка Валентина Ретунська. Саме вона є  організатором, натхненником і співавтором  створення першого муралу в місті  «Славутич – зв'язок поколінь».

«Я проста українська пенсіонерка, учасниця ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та засновниця громадської організації «Переможці Чорнобиля».
Цього року наша команда створила перший міський диджитал-мурал у місті Славутич «Славутич – зв’язок поколінь». Ідея мурала, що присвячений героїчним учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС і будівельникам, які збудували Славутич, прийшла мені. На ліквідації аварії з перших днів працював мій тато, також у Прип'яті пройшли моє дитинство та юність.
На малюнку зображений янгол-охоронець міста, образ якого символізує дух Славутича та його історію. Площа мурала – 160 кв. м, він зображений на зовнішній стіні будинку і використовує технологію доповненої реальності. З допомогою цифрових технологій малюнок оживає в телефоні», - розповідає Валентина.

Як повідомила Валентина Ретунська,  вона вже має задум намалювати мурали у кожному кварталі, з врахуванням національного колориту кожного, та як знак вдячності будівельникам, що збудували місто. Окрім цього, члени громадська організація, яку очолює Валентина, до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи висадили дерева в Києві та в інших містах України, в межах проєкту "Озеленення пданети". Це понад 90 дерев: клени, плодові дерева та інші.

Щодо підсумків конкурсу, то автори дев’яти найкрутіших історій отримають трилітрову банку олів’є від шеф-кухаря прямо під ялинку 31 грудня. До 29 грудня включно читачі мають змогу вибрати історію, яка їх найбільше вразила. Переможця серед усіх дев’яти учасників визначать за результатами голосування читачів МС.today та оголосять до 30 грудня.

Переможець отримає головний приз – Новий рік «під ключ», а саме професійний клінінг квартири, ялинку з прикрасами та готові страви до свята. 

Конкурс MC.today проводить разом із Sense SuperApp, цифровим банком від Альфа-Банку Україна.

Щоб підтримати Валентину Ретунську, вам потрібно до 29 грудня включно проголосувати за посиланням  https://mc.today/pishut-ukrayinske-fentezi-ta-rozvivayut-biznes-u-seli-istoriyi-shho-nadihayut-pro-dosyagnennya-chitachiv-2021-roku/

Долучайтесь!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: