Завантаження ...

1 січня організовують забіг. Долучайтеся!

1 січня організовують забіг. Долучайтеся! фото

Зустрічати Новий рік можна і не об’їдаючись смаколиками перед телевізором. Навпаки, перший день року можна провести активно, із користю для організму. До цього закликає спільнота «Біговий Чернігів». Уже восьмий рік поспіль її учасники і новачки зберуться першого січня на традиційний забіг.

«Нас зазвичай збирається близько 25-30 людей, біжимо традиційним маршрутом. Стартуємо о 10:00 від останнього фонтану у міському саду культури та відпочинку. Біжимо 1-2 кола до пляжу і назад по Береговій (це 3-6 км відповідно), а потім за приємним спілкуванням зігріваємося чаєм, смакуємо мандаринками і солодощами. Звісно, що салатами на Новий рік наїдаюсь, шампанське я не п’ю. Тож пробіжка 1 січня – це дуже хороший спосіб «розтрусити» салати», – зазначив Станіслав Іващенко, співзасновник  «Бігового Чернігова».

За його словами, на першу пробіжку, що була сім років тому, зібралось усього шестеро бажаючих, один із яких взяв із собою собаку.

 «Ми тоді якраз створювали нашу спільноту «Біговий Чернігів». І звичайно, в основі будь-якої бігової спільноти є регулярність пробіжок і цікаві заходи. Пробіжка 1 січня стала таким одним із регулярних заходів. Добре тоді пробіглися, але без чаю і смаколиків. Уже через рік нас зібралося досить багато. І щороку все більше людей до пробіжки долучається», – розповів Станіслав Іващенко.

Відтоді вже відбулося багато різних забігів.

«Бігаємо влітку в Седнів на вареники. Стартуємо від «Епіцентру», біжимо 23 кілометри і їмо вареники на фініші. Також 1 вересня є забіг, коли зустрічаємо осінь. О 5 ранку біжимо на пішохідний міст і умовно о 5.45, коли сходить сонце, ми його зустрічаємо з чаєм і кавою. І ще інші забіги є, наприклад «Дивись у низ». Це коли біжимо о 10 вечора з ліхтариками на лобі по лісу, у темряві, при будь-якій погоді», – повідомив співзасновник  «Бігового Чернігова».

Отож, почати новий рік можна по-новому. А чому б у Славутичі не започаткувати таку традицію? Це незвичайно, приємно і корисно!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия