Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вифлиємський вогонь миру у Славутичі! Відео)

Вифлиємський вогонь миру у Славутичі! Відео) фото

Сьогодні, 23 грудня, до військової частини 3041 Національної гвардії України завітали представники Чернігівського осередку Національної скаутської організації «Пласт». Вони урочисто передали Вогонь Миру командиру військової частини полковнику Юрію ПІНДАКУ. Вогонь, що символізує мир, любов та добро, і об'єднує всіх українців.

Вифлеє́мський Вого́нь Ми́ру — міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

В Україні з 1999 року Вогонь, що символізує мир, любов та добро, і символічно об'єднує всіх українців, поширюють пластуни — українські скаути. Щороку пластуни передають Вифлеємським вогонь миру громадам міст, лікарням, школам, сиротинцям, державним установам по всій Україні. З початком російсько-української війни пластуни вже 5-тий рік передають Вифлеємський вогонь миру й різдвяні подарунки українським захисникам у зону бойових дій на Сході України. У 2018 році пластуни передали символічний Вогонь митрополиту Епіфанію.

 Під час візиту до військової частини представників скаутської організації дійство відбувалось під виконання Пісні Вифлеємського вогню миру. Капелан частини отець Юрій, наголосив що Вифлеємський Вогонь Миру постійно горить у Вифлеємі, на місці народження Ісуса Христа. Цей вогонь є спомином про прихід на землю Ісуса Христа, котрий є символом любові та миру, визволенням від гріхів. Він визволяє людей з розпачу і дає силу, сподівання та надію.

Згодом завдяки юним скаутам цей вогонь миру випромінюватиме тепло не тільки на місцях служби військовослужбовців, але й у їхніх родинах.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: