Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У здичалих новий лідер

У здичалих новий лідер фото

У зоні відчуження новий лідер. Здичавілі корови обрали нового ватажка. Їм став молодий красень. Старий бик змирився з поразкою і став рядовим членом череди.

Про це повідомляють& на сторінці Чорнобильського Радіаційно-екологічного Біосферного Заповідника. Вже кілька років поспіль на території заповідника мешкає стадо здичавілих корів. Тварини комфортно почуваються на волі, а науковці за ними стежать.

За результатами спостереження виявилося, що у стаді цього року змінився лідер.

Молодий чорний бик витіснив підсліпуватого на одне око попередника. Старий бик змирився зі своєю поразкою і повернувся в стадо в якості рядового члена. Бики, корови й телята в міру вгодовані та, сподіваємось, добре переживуть і цю зиму, - йдеться в повідомленні.

"Показати в галереї"

Фото: Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник / ©

Фото: Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник

На сьогодні у головній здичавілій череді нарахували 20 голів.

Здичавілу череду зафіксували у Чорнобильському заповіднику кілька років тому.& Деякі родини самопоселенців тримали у власному господарстві велику рогату худобу. Найбільша череда була у Луб'янці - 7 голів. 2016 року, після того, як господарі померли, стадо почало жити на волі.

Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник / ©

Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник

варини стійко переносять сніги та морози і активно розмножуються. Вони належать до поширеної на Поліссі української чорно-рябої молочної породи.

Нагадаємо, що у Чорнобильській зоні в коней Пржевальського народились лошата. На окраїні міста Чорнобиль помітили табун із 12 коней, з яких 4 - це лошата.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: