Завантаження ...

Чи можна вакцинуватись пацієнтам з хронічними та онкологічними хворобами?

Чи можна вакцинуватись пацієнтам з хронічними та онкологічними хворобами? фото

Люди з хронічними та онкологічними захворюваннями знаходяться в зоні ризику, тому їм обов’язково треба щепитись проти коронавірусу. Про це розповів заступник голови Київської ОДА Олег Торкунов під час брифінгу.

«Люди з онкологією можуть дуже важко перенести COVID-19, тому вакцинація є для них дуже важливою. Національна група експертів з імунопрофілактики дійшла висновку, що для щеплення онкохворих можна використати будь-яку з наявних в Україні вакцин проти COVID-19», – зауважив Олег Торкунов.

Окрім цього, він додав, що щеплення можна робити і людям з бронхіальною астмою, серцево-судинними захворюваннями та діабетом.

«Вакцини від COVID-19 якраз і покликані захистити людей з хронічними захворюваннями, які ризикують важко захворіти чи померти від ускладнень. Тому їм необхідна ця вакцинація», – резюмував Олег Торкунов.

Нагадаємо, МОЗ України стверджує, що вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.

Старт вакцинації від COVID-19 в Україні відбувся 24 лютого 2021 року. Від початку кампанії проведено усього 26 718 836 щеплень.

За добу 13 грудня 2021 року в Україні зафіксовано 7283 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 566, медпрацівників – 134).

За даними  оперативної інформації МОЗ про поширення та профілактику COVID-19, за весь час в Україні всього захворіло 3570448 осіб, одужало – 3 233009, летальних випадків – 91 602.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия