Завантаження ...

74% опитаних славутичан користуються велотранспортом

74% опитаних славутичан користуються велотранспортом фото

В кінці осені у Славутичі було проведене фахове соціологічне опитування жителів різного віку, шляхом анкетування, з метою виявлення громадської думки щодо вдосконалення та розвитку велоінфраструктури міста. Респондентам задавали питання про наявність у них велотранспорту, використання засобів захисту велосипедиста, чи потрібен у місті велопрокат, які недоліки в існуючій вело інфраструктурі міста вони хотіли би виправити тощо.

Результати опитування продемонстрували, що вело транспорт у місті дуже популярний – ним користується майже 74% опитаних. Здебільшого славутичани використовують велосипед для велопрогулянок як у місті, так і за його межами. Окремі респонденти зазначили, що використовують велосипед для занять спортом, прогулянок лісом, велопоходів. Серед місць, до яких добираються мешканці, використовуючи велосипед як транспортний засіб, згадувалося: магазини/супермаркети, притулок для тварин, гараж, скейт-парк, місця для відпочинку, спортивні будівлі. На жаль, лише половина з опитаних використовують засоби захисту, хоча, за результатами опитування, переважна частина респондентів вважає, що вони обізнані у правилах дорожнього руху на велосипеді.

 Більше 80% респондентів вважають, що потрібно поліпшувати інфраструктуру міста для велосипедистів. Серед недоліків велоінфраструктури міста перші місця посіли крадіжки велосипедів та відсутність зручних/комфортних/безбар’єрних велосипедних доріжок. Також серед недоліків були вказані відсутність виділених для велосипедистів смуг на автодорогах міста, відсутність зручних з’їздів для велосипедів, недостатність місць для паркування велосипедів та велогаражів, наявність в місті безпритульних собак та собак без повідку, потенційно небезпечних для велосипедистів, наявність гілок дерев та кущів, що заважають безпечно пересуватись на велосипеді по вулицях міста та несприймання велосипедистів як повноцінних учасників дорожнього руху. Також респонденти скаржилися на низьку якість покриття велодоріжок, недостатнє їх освітлення та не зручні велопарковки.

Серед загальної чисельності опитаних, чоловіки кількісно переважали жінок на 10 %. За віковими критеріями, найменшу кількість респондентів склали мешканці, що досягли 66-річного віку та старші.

Соціологічне опитування проводилось в рамках реалізації проєкту регіонального розвитку «Славутич – міжрегіональна велорекреація для оздоровлення та відпочинку», що реалізується за підтримки Міністерства розвитку громад та територій України.

Також ми запрошуємо усіх охочих та небайдужих славутичан висловити свою думку щодо стану велоінфраструктури у місті та пройти онлайн соціологічне опитування.

Результати опитування, визначені проблеми та пропозиції будуть враховані у подальшій реалізації проєкту.

Посилання на опитування: https://forms.gle/vuQajZXDGuWmBx1v9

За повідомленням Славутицької міської ради.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия