Завантаження ...

Пам’ятаємо: у Славутичі вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Пам’ятаємо: у Славутичі вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС фото

Щорічно 14 грудня Україна відзначає День вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Саме цього дня у 1986 році завершилося будівництво об’єкту «Укриття» над зруйнованим 4-м енергоблоком атомної станції.

 

Напередодні цієї пам’ятної дати у Славутичі, у залі «Історія міста Прип’яті і Чорнобильської АЕС» краєзнавчого музею, відбулися урочистості знагоди ціє події.

 Зі словами вдячності та поваги до учасників ліквідації найбільшої техногенної катастрофи в історії світової ядерної енергетики, аварії на Чорнобильській АЕС, звернулися міський голова Юрій Фомічев, депутат Вишгородської районної ради Леонід Шморгун, голова профспілкової організації непрацюючих пенсіонерів ЧАЕС Лідія Клімова.

«Я вам всім бажаю здоров’я! Я вам бажаю, хто б ми не були, коли сталася аварія: росіяни, українці, молдовани, треба завжди залишатися людьми в першу чергу. Миру, добра вам, смиріння і терпіння»,- заликала учасник ЛНА Галина Чусова.

Шанованим гостям були вручені подяки міського голови та подарунки. Під час заходу було багато спогадів про страшну аварію, яка коштувала життя тим, хто боровся з безжалісною стихією. Загиблих згадали хвилиною мовчання. І щиро дякували всім, хто захистив весь світ від страшного лиха.

За повідомленням Славутицької міської ради, у місті проживає 1 672 учасники ЛНА. Вони 35 років тому, не шкодуючи свого здоров’я і навіть життя, боронили майбутнє людства.

Славутич пишаєть героїчним подвигом ліквідаторів аварії на ЧАЕС! Велика вам шана і низький уклін! І світла  пам'ять усім, хто через хвороби, спричинені радіацією, не дожив до цього дня.

 

Олександра Латишева

Відео: Марина Катамай

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия