Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Протидія насильству: заходи які відбулися у Славутичі

Протидія насильству: заходи які відбулися у Славутичі фото

Як повідомляє МОЗ в Україні приблизно 67% жінок страждають від фізичного, психологічного або сексуального насильства. В нашому місті на обліку Славутицького відділу поліції за вчинення домашнього насильства перебуває 27 осіб, за 2021 рік було виписано 7 термінових заборонних приписів. Щорічно з 25 листопада до 10 грудня у регіонах України в рамках загальнонаціональної акції “16 днів проти насильства ” проводяться різноманітні заходи.

 

 Вони спрямовані на те щоб привернути увагу суспільства до проблем насильства в сім’ї, торгівлі людьми, захисту прав дітей, жінок , тощо.

 Славутицький міський центр соціальних служб активно долучився до акції,  в рамках якої було проведено ряд заходів, а саме: 

  01.12.2021 відбулася інформаційно-просвітницька акція  «Розірви коло насильства – почни говорити». Метою акції було привернути увагу спільноти до проблеми насильства, що є грубим порушенням прав людини, підвищити інформованість людей щодо служб підтримки постраждалих осіб від домашнього насильства та засобів покарання кривдників. 

 

  07.12.2021 проведена бесіда з обліковцями Вишгородського  районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області  «Відповідальність за вчинення домашнього насильства», де молодь було ознайомлено з законодавчою базою щодо домашнього насильства та його наслідків.

    08.12.2021 Славутицький міський центр соціальних служб організував та провів круглий стіл з суб’єктами соціальної роботи, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству. Під час зустрічі обговорено співпрацю в рамках протидії домашньому насильству та шляхи покращення  ефективності реагування в разі надходження інформації про вчинення домашнього  насильства.

     

  Якщо Ви чи ваші близькі зіткнулися з домашнім насильством і потребуєте консультації,  найперше куди потрібно звернутися за допомогою – це поліція. Ви можете викликати поліцію за телефоном 102 або звернутися особисто до відділу поліції та написати заяву. Також можна  зателефонувати на номери гарячих ліній, де вам нададуть роз’яснення та консультування:
1. Національна "гаряча лінія" з питань протидії насильству та захисту прав дитини 0 800 500 335 або 116 123 (з мобільного) – безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів будь-яких операторів по всій території України;
2. Урядова «гаряча лінія» з питань запобігання домашньому насильству 1547;

В Славутичі можна звернутися:

• До територіального органу поліції або телефоном 102
• До Центу соціальних служб  3-01-80, 2-11-15, 0993795817
• Служба у справах дітей та сім’ї  3-00-11*192,*193
• Бюро безоплатної  правової  допомоги  2-01-35, 2-01-50
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: