Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як правильно оформити скаргу до НСЗУ

Як правильно оформити скаргу до НСЗУ фото

Якщо у закладі, який має договір із НСЗУ, вам безпідставно відмовили в наданні послуги чи вимагали гроші, ви можете подати скаргу через електронну форму на сайті НСЗУ ( https://bit.ly/3feGL0E).

 Як правильно оформити скаргу?

1. Зазначте власне прізвище, ім’я та по батькові, дату народження (в форматі день, місяць, рік народження) і зазначте дату події, яка сталась.

2. Правильно вкажіть назву лікарні. Цю інформацію можна отримати в реєстратурі закладу, на сайті місцевого департаменту охорони здоров’я або ж на дашборді НСЗУ  https://bit.ly/2Y2wFdG. Там також можна подивитися, які безоплатні послуги надає ваша лікарня за угодою з НСЗУ.

3. Напишіть посаду, прізвище, ім’я та по-батькові особи, яка відмовилася надати вам допомогу, вимагала оплату за медичні послуги, ліки чи інші матеріали.

4. Детально опишіть ситуацію: в наданні якої саме послуги вам відмовили, або за яку вимагали гроші. За можливістю зазначте суму коштів, яку вам довелось витратити, або яку з вас вимагали.

5. Вкажіть свої контакти, які допоможуть з вами зв’язатися: номер телефону, електронну адресу.

6. Якщо залишилися запитання стосовно оформлення звернення зі скаргою, подзвоніть у контакт-центр НСЗУ за безоплатним номером 16-77.

Зазначимо, що комунальні та державні заклади охорони здоров'я мають право надавати пацієнтам платні медичні послуги, які не входять до Програми медичних гарантій. Згідно з переліком і тарифами, визначеними їх власником або уповноваженим органом, із урахуванням постанови Кабінету Міністрів України №1138 https://bit.ly/3e9A6oA. Оплата здійснюється у вигляді офіційних платежів за надання платних послуг.

За інформацією відділу охорони здоров’я Славутицької міської ради

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: