Завантаження ...

63-ДПРЧ: роз’яснювальна робота з населенням Славутича триває

63-ДПРЧ: роз’яснювальна робота з населенням Славутича триває фото

З метою попередження пожеж та загибелі людей на території міста, 10 грудня службою порятунку 63-ДПРЧ (м.Славутич) 10-ДПРЗ ГУ ДСНС України у Київській області продовжено комплексно-профілактичне відпрацювання житлового сектору.

Цього дня роз’яснювальна робота проводилась у Тбілісьському кварталі. Рятувальники нагадали правила безпечного обігріву помешкань, дотримуватись правил пожежної безпеки і не застосовувати несертифіковані та саморобні нагрівальні прилади. Славутичан просять не використовувати електрообігрівальні прилади для сушіння одягу та інших матеріалів і вимикати обігрівачі під час виходу з дому. Та вкотре наголошують, що не можна залишати малолітніх дітей без нагляду і дозволяти їм бавитися сірниками, а також палити у ліжку.

“Слідкуйте за станом та справністю електромережі, вмикайте одночасно багато електроприладів у подовжувач, адже електромережа може не витримати перевантаження”, – акцентували надзвичайники під час бесіди.

За повідомленням начальника 63-ДПРЧ (м. Славутич) Євгена Скрипки slavutych.info, станом на 10 грудня 2021 року у місті сталося 17 пожеж. За минулий рік їх було 20.

Загалом, в Україні за 10 місяців 2021 року зареєстровано 69 923 пожежі. Інформує Інститут державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту. Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість пожеж зменшилася на 24,4 %, що відбулося, насамперед, за рахунок зменшення кількості пожеж у природних екосистемах (-58,5 %) і на відкритих територіях (-34,6 %), сукупна питома вага яких становить 56,6 % від їх загальної кількості. Унаслідок пожеж загинула 1 441 людина, у тому числі 23 дитини; 1 146 людей отримали травми, у тому числі 78 дітей. Кількість загиблих унаслідок пожеж збільшилася на 11,4 %; кількість травмованих на пожежах зменшилася на 4,3 %. Кількість дітей і підлітків до 18 років, які загинули внаслідок пожеж, зменшилася на 34,3 %; кількість дітей і підлітків до 18 років, травмованих на пожежах, зменшилася на 18,8 %. Матеріальні втрати від пожеж склали 11 млрд 565 млн 553 тис. грн (із них прямі збитки становлять 2 млрд 730 млн 922 тис. грн, побічні – 8 млрд 834 млн 631 тис. грн). Щодня в Україні, в середньому, виникало 230 пожеж, матеріальні втрати від яких складали 38 млн 44 тис. гривень. Кожного дня внаслідок пожеж гинуло 4 людей і 3 людей отримували травми; вогнем знищувалось або пошкоджувалось 62 будівлі (споруди) та 13 одиниць техніки. Прямі збитки від однієї пожежі становили 39,1 тис. гривень.

Перед наближенням цілого циклу новорічно-різдвяних свят, славутицькі рятувальни вкотре нагадують про безпечну поведінку з вогнем, електроприладами та піротехнічними предметами. Бережіть себе і своїх близьких!

Одександра Латишева

Фото: 63-ДПРЧ (м.Славутич)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия