Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Фахова дискусія про проєкти місцевого розвитку

Фахова дискусія про проєкти місцевого розвитку фото

7-8 грудня 2021 року у Києві відбулося Міжнародне експертне обговорення Програми «U-LEAD з Європою» «Партнерство заради розвитку». До обговорення долучилися відомі національні та міжнародні експерти й високопосадовці. У межах заходу представлені проєкти місцевого розвитку регіонального значення, які наразі розробляються у рамках ініціативи U-LEAD: соціальна інклюзія та розвиток; інфраструктура: людина та довкілля; цифрова трансформація на місцевому рівні.

✅Чому партнерство/співпраця вигідна для громад? Чого вони можуть досягти разом? Що може мати більший регіональний вплив? Які існують потенційні ризики та виклики? ✅На ці запитання відповідали учасники конференції. У першій сесії «Місцева економіка» місто Славутич презентував міський голова Юрій Фомічев.

🔹️Основні тези учасників сесії «Місцева економіка»:

🔸️Кожна громада повинна мати стратегічний план свого розвитку. Один з пріоритетів держави формування індустріальних парків. ️Лідерство - ключ до розвитку громад.

🔸️ Якщо громада хоче створити і продати продукт із високою доданою вартістю, то необхідно сприяти співпраці компаній, що виготовляють продукт, роблять для нього дизайн, надають супутні послуги потрібно будувати «ланцюги доданої вартості». 🔸️Важливо зрозуміти, що відрізняє вашу громаду від інших громад, в чому ваша унікальність. Громади конкурують між собою.

🔸️ Для залучення інвесторів громади повинні будувати інфраструктуру та якісні комунікації. ️Важливо, щоб в громаді були майданчики, які можна підлаштувати під потреби окремого інвестора. Важливо, щоб громада вела системний діалог із бізнесом.

✅Як реалізувати принципи інклюзивності у громадах, про це говорили із Радницею-Уповноваженою Президента України з питань безбар’єрності Тетяною Ломакіною під сесії «Соціальна інклюзія та розвиток»:

🔹️ Мобільність людей в останні роки суттєво зросла. Люди самі обирають, де їм жити. ️Громади в свою чергу мають подбати про комфорт для життя людей, тоді вони будуть обирати їх.

🔹️️Щоб збудувати проєкт, який має вирішувати проблеми людей з інвалідністю, варто скористатись їхнім досвідом, залучити їх до проєкту.

🔹️Проєкти для соціальної сфери впроваджувати не дорого, якщо у Вас з самого початку є бачення інклюзивності.

🔹️Важливо, щоб люди з інвалідністю мали можливість працювати та заробляти собі на життя.

За матеріалами https://decentralization.gov.ua/

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: