Завантаження ...

Засідання депутатів Славутицької міської ради триває

Засідання депутатів Славутицької міської ради триває фото

6 грудня розпочалася чергова сесія депутатів Славутицької міської ради. На початку засідання присутні внесли поправки до порядку денного, а потім розійшлися для обговорення питань у робочих групах.

Після нетривалої перерви депутати міськради повернулись до сесійної зали. Міський голова Юрій Фомічев традиційно почав з нагальних питань сьогодення. В першу чергу привітав з Днем Збройних Сил України та Днем волонтера усіх причетних, підкреслив велике значення діяльності цих людей у відстоюванні незалежності держави.

Потому  була надана інформація щодо опалювального сезону у Славутичі. Як відомо, вартість теплової енергії для населення залишилась незмінною, а для бюджетних і комерційних організацій та установ -значно зросла. І це вплинуло на перерозподіл коштів з міського бюджету.

 Щодо статистики захворювань на коронавірус, то Славутич залишається у «червоній зоні». Рівень захворюваності поки не спадає. Міська лікарня, яка вважається стовідсотково ковідною, забезпечена усім необхідним. За словами мера, у лікарні також надаються послуги екстренної допомоги і невідкладного планового лікування у стаціонарі медзакладу мешканцям міста за необхідністю.

Очільник міста висловив щиру вдячність і шану медичним працівникам, які віддано працюють у складних умовах пандемії та кадрової недостатності.

Також у лікарні завершено ремонт відділення екстренної медичної допомоги, закуплено для нього сучасне обладнання.  

Цілий цикл ремонтних робіт триває у спортивних спорудах міста. На завершальній стадії реконструкція басейну «Дельфін» та фізкультурно-оздоровчого комплексу «Олімпієць». Але важливим залишається питання аврійної покрівлі ФОК «Талінський», на ремонт якої необхідно виділити кошти з міського бюджету та здійснити невідкладний ремонт уже у наступному році.

«Головний кошторис держави прийнятий. Але він не дуже сприятливий з точки зору ресурсів, які ми хотіли б мати. В першу чергу, це дотація, яка пов’язана з достроковим зняттям з експлуатації ЧАЕС і утриманням інфраструктури міста. Вона залишається незмінною… Кошторис міста на 2022 рік буде вкрай складний і буде вимагати дуже непростих рішень, можливо, чимось унікальних. Ми повинні йти шляхом певної оптимізації щодо використання нашої інфраструктури для того, щоб надавати якісні послуги мешканцям міста і знаходити на це ресурс», - акцентував Юрій Фомічев.

Бюджетна сесія депутатів  відбудеться у першій половині грудня. Попередньо будуть проведені обговорення і фахові наради щодо планування розподілу бюджетних коштів на наступний рік.

Відповідно до регламенту,  відбулося озвучення депутатами заяв, серед яких: будівництво з асфальтовим покриттям у Чернігівському кварталі, біля котеджних  забудов; цільове використання коштів від оренди приміщень УКФСТ, УЖКГ, КНП «Славутицька міська лікарня», виплата коштів за виконані роботи КП"ДЕУ", тощо.

Потім розпочалося обговорення питань порядку денного.

Подробиці за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=cKqO44XeEJM

Олександра Латишева

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия