Завантаження ...

"Тривожна валізка": що з собою брати?

"Тривожна валізка": що з собою брати? фото

"Тривожна валізка" - базовий набір для виживання в екстремальній ситуації. Бажано мати таку валізку на кожного члена сім'ї. В незалежності від того куди ви плануєте евакуюватись, при собі слід мати певний набір важливих речей, який варто підготувати заздалегідь, щоб не метатись по тумбочках в паніці, що з собою взяти, коли припече.

Змоделюємо ситуацію з авіа нальотом. По ТВ повідомили, що в сторону вашого міста рухаються бомбардувальники противника. У вас, можливо є хвилин 10, щоб одягнутись, взяти необхідне і покинути помешкання.  Що ж покласти в "тривожну валізку"?

1. Сам рюкзак, ранець. Бажано невеличкий, щоб не заважав мобільності. Там і мають бути всі речі з списку. Зберігайте в доступному місці.

2. Документи. Бажано зробити копії всіх документів і заскочувати в файлик.

3. Готівка. Сподіватись на банкомати при НС марно.

4. Ліхтар + батарейки.

5. Аптечка. Перев' язочні матеріали, антисептик, таблетки від серця, шлунку, сорбенти і заспокійливе (мінімум). Якщо у вас міцне здоров'я і нерви, аптечка знадобиться менш завбачливим громадянам.

6. Ніж. Хороший ніж (не кухонний і не мікроскопічний).

7. Ремкомплект. Мультитул, нитки, голки, ізолента, суперклей, паракорова мотузка, сміттєві пакети.

8. Змінка. Шкарпетки, труси, футболка, термобілизна, дощовик.

9. Засоби гігієни. Зубна паста та щітка, мило "Сейфгард", вологі та сухі серветки, туалетка, рушничок, щипчики, пінцет, станки для гоління (чол.), гігієнічні прокладки/тампони (жін.).

10. Вогонь. Декілька запальничок, сухий спирт, свічки.

11. Продукти. Декілька "Снікерсів", "Мівін", хлібці/галети, 2-3 пляшечки води 0,5-1,0 літра, металева кружка (нерж). В ідеалі армійський сухпай.

12. Набої. При умові, що у вас є зброя.

Разом з тривожною валізкою слід прихопити оригінали документів, ювелірку і зброю з готівкою (якщо вони у вас є). Також варто мати флешку з відсканованими документами, сімейними фото, важливими для вас файлами. Не покладайтесь на мобільний телефон. Ви можете знаходитись без електрики і мережі декілька днів. Мапа міста, та області буде не зайвою, як і компас.

Це самий мінімум. Решта на ваш смак. Бережіть себе. Підготовлений - значить озброєний.

За інформацією Славутицького об’єднання ветеранів АТО

ЦО_ТРО

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия