Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

2,6 млрд грн додатково отримає Фонд енергоефективності з держбюджету

2,6 млрд грн додатково отримає Фонд енергоефективності з держбюджету фото

Для Фонду енергоефективності у Державному бюджеті України на 2022 рік передбачено додаткове фінансування у розмірі 2,6 млрд грн. Таким чином, загальний статутний капітал Фонду наступного року складе 5,4 млрд грн, враховуючи наявні ресурси. Кошти будуть спрямован на термомодернізацію багатоквартирних житлових будинків у громадах України.

На цьому наголосив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

«Україна слідує світовому тренду щодо зниження енергоспоживання та підтримує глобальні кліматичні цілі. Також пріоритетом для Уряду є досягнення енергетичної незалежності нашої держави. Для того, аби зменшити споживання енергоресурсів у громадах, існує ряд інструментів. Серед них — програма Фонду енергоефективності “Енергодім”, яка дозволить учасникам оновити власний житловий фонд та відшкодувати частину витрат на впровадження енергоефективних заходів», — повідомив Олексій Чернишов.

Окрім того, очільник Мінрегіону зауважив, що наступного року також передбачено додаткове фінансування енергоефективних заходів в Україні від міжнародних організацій, зокрема, за співпраці з KfW, ЄІБ, Світовим банком тощо.

А також у Законі «Про державний бюджет на 2022 рік» передбачено фінансування й інших важливих напрямів діяльності Мінрегіону:

- Фонд регіонального розвитку – близько 5 млрд 200 млн грн;

- Фонд енергоефективності – близько 2 млрд 600 млн грн;

- Програма «Питна вода» – 1 млрд грн;

- Індустріальні парки та Центри креативної економіки - 600 млн грн;

- Планування просторового розвитку регіонів – 187 млн грн;

- Транскордонне співробітництво – 60 млн грн;

- Трансформація вугільних регіонів – 118 млн грн;

- Модернізація харчоблоків – 1,5 млрд грн;

- Заходи проєкту «Дунайська стратегія» – 30 млн грн;

- На опалювальний сезон для громад – 1 млрд та подальші 11, 4 млрд (4% ПДФО) для муніципалітетів на компенсацію різниці ціни на газ для населення.

За повідомленням Мінрегіон.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: